Strašna nesreća u SAD-u, vlak ispao iz tračnica na nadvožnjaku, neki vagoni pali na autocestu

Nekoliko je osoba poginulo, a ima i ozlijeđenih u željezničkoj nesreći u američkoj saveznoj državi Washington. Nesreća se dogodila kada je vlak na nadvožnjaku iskočio s tračnica i pao na autocestu.

Putnički vlak Amtrak iskočio je iz tračnica na nadvožnjaku iznad autoceste u američkoj saveznoj državi Washington, prenose američki mediji. Pri tome su dva vagona pala na automobile koji su se kretali autocestom.

Policija je potvrdila da ima poginulih i ozlijeđenih, ali točan broj nije poznat. Kažu da među vozačima s autoceste ima ozlijeđenih, ali ne i poginulih Vlasti su potvrdili da ima i poginulih i ozlijeđenih, ali još se ne zna točan broj, javio je USA Today.

“Svjesni smo nesreće koja uključuje Amtrak 501”, objavila je željeznička tvrtka na Twitteru.

U bolnice je prevezeno sedamdeset sedam osoba, od 78 putnika i petero članova osoblja. Četvero ljudi je teško ozlijeđeno, doznaje se.

Dio je vlaka pao na autocestu oko 7:30 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Prije nesreće vlak se navodno kretao brzinom od 130 kilometara na sat. Zanimljivo, početkom mjeseca lokalne su vlasti upozorile da je brzi vlak opasno blizu automobila i pješaka. O nesreći je pokrenuta istraga.

Do iskakanja je došlo prvog dana početka korištenja novog željezničkog pravca između gradova Tacome i Olympie, što je bio dio projekta za skraćivanje vremena putovanja između tih mjesta, kako je u listopadu priopćio odjel za promet te američke države.

Novi pravac vodi uz autocestu i trebao je eliminirati točku zagušenja vlakova iz Tacome, navedeno je u priopćenju.

Još nije poznato je li iskakanje vlaka tvrtke Amtrak povezano s uvođenjem novog pravca.

Facebook Komentari