Maras: Mogu se samo ispričati građanima što smo Vrdoljaka i HNS uveli u Sabor. Da nije bilo SDP-a, Vrdoljak bi Sabor gledao samo na TV-u

Aktualna događanja na hrvatskoj političkoj sceni komentirao je za N1 televiziju saborski zastupnik SDP-a, Gordan Maras.

Što kažete na povratak Ivana Vrdoljaka koji kaže da se vraća čista obraza?

Svatko može vjerovati u što hoće, ali to ne mora biti istina. To je kao da ja kažem da ću na 100 metara pobijediti Usaina Bolta.

Je li vas povrijedio filmić koji je pušten jučer?

Da vas nešto povrijedi, morate imati neku emociju prema tome. Mi smo HNS-om završili zauvijek. Mogu se samo ispričati građanima što smo Vrdoljaka i HNS uveli u Sabor. Da nije bilo SDP-a, Vrdoljak bi Sabor gledao samo na TV-u. Te glasove s naše liste smo, nažalost, izgubili jer su prevareni zbog Vrdoljaka. To mi jedino budi emociju, ali onu koja će pokazati da smo bolji od toga. Više nikad neće biti HNS-a s nama.

Koliko je u politici mudro reći nikad?

Možda nije, ali ja sam takav i što se mene tiče HNS je gotova priča. Ne mogu prijeći preko nekih stvari jer to nije korektno prema biračima. Oni neće biti nikakav faktor na izborima, preživjet će ako im HDZ udijeli neko mjesto na listama.

Kome se u politici može vjerovati?

S HNS-om je jednostavna priča. To su slični profili stranka i to su bili naši birači. S HSS-om je druga priča, to je koalicija koja ima širinu. Mi očekujemo da će HSS na izborima nešto doprijenijeti. Je li to mjesto, dva, to ostavljam vodstvu stranke da odluči. Ta priča nema znak jednakosti s HNS-om.

Ne postoji puno ljudi u hrvatskoj politici kao što je Ivan Vrdoljak. Pustite me da živim u tom uvjerenju da je on jedini. To su priče za malu djecu u koje nitko ne vjeruje. To je Frankenstein stranka koja je u stanju stvarati svoju sliku od dijelova drugih stranka isključivo u cilju zadržavanja vlasti. Ovo je čisti klijentelizam i nadam se da će ga građani na izborima sankcionirati.

Facebook Komentari