Iskaz huligana na sudu: Nismo znali što se sprema, angažirao nas je čovjek iz Beograda

Petorici hrvatskih državljana osumnjičenih za izazivanje nereda na utakmici Partizana i Crvene zvezde sudac Višeg suda u Beogradu kasno sinoć odredio je 30 dana pritvora zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i uznemirenosti javnosti. Prema pisanju tamošnjih medija prijeti im kazna od 12 godina zatvora.

Tereti ih se za nasilničko ponašanje na sportskom događaju, a pritvor je zatražen i za šestog osumnjičenog, no on se nalazi u bolnici zbog nagnječenja mozga. Branili su se šutnjom, a prema pisanju Blica kod jednog od njih pronađena je i veća količina narkotika. Kurir je pak prenio izjavu jednog huligana s ispitivanja.

– Nismo znali što se sprema, angažirao nas je čovjek iz Beograda i rekao nam da trebamo čuvati jednu osobu na tribinama. Kurir prenosi i kako je hrvatski huligan poručio da mu jedan Grobar dao 8.000 eura da ga čuva na derbiju.

Na posljetku su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu kojeg još zovu Centralni zatvor ili CZ. Riječ je o zatvoru poluotvorenog tipa otvorenom 1953., površine 60 tisuća metara četvornih, u kojem su hodnici dugi oko 14 kilometara. U njemu se stalno nalazi do tisuću pritvorenih i osuđenih osoba, a prema svjedočenjima boravak u njemu nije nimalo lagodan.

Srbijanski mediji prenose i objavu jedne liječnice zgrožene incidentima na derbiju, a za koju pišu kako je jedna od najjačih poruka nakon svega što se dogodilo.

– Zanijemim svaki put kada vidim ovakvo nešto! Svakog dana se trudim izliječiti bolesne ljude i djecu koja se bore da prežive, a onda vidim ovo, huligane koji se igraju svojim životima kao da su bezvrijedni.

Zapitajte se koliko bi bolesne djece dalo SVE za vaše zdravlje koje trošite iz obijesti – napisala je Danica Grujičić, načelnica Odjela neurokirurgije u Kliničkom centru Srbije, prenosi Večernji.

Share This Article