U sudaru autobusa i vlaka poginula četiri učenika, 20 ozlijeđenih

Četvero djece poginulo je u sudaru vlaka i školskog autobusa kod grada Perpignana na jugozapadu Francuske, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Ozlijeđeno je 20-ak osoba, među njima sedam teško. Žrtve su putnici autobusa koji je prevozio učenike između 13 i 17 godina.

Nesreća se dogodila oko 15 sati na prijelazu preko željezničke pruge u Millasu, u istočnim Pirenejima, blizu granice sa Španjolskom. Riječ je o opasnom prijelazu na kojemu se već dogodilo nekoliko nesreća.

Ustanovljena su četiri smrtna slučaja, deset osoba u stanju krajnje hitnosti i deset u stanju umjerene hitnosti prebačeno je u okolne bolnice, istaknuto je iz prefekture istočnih Pirineja. Postupak identifikacije počeo je i iznimno je težak, kazao je novinarima francuski premijer Edouard Philippe, stigavši tijekom večeri u grad s 4000 stanovnika.

Francuska nacionalna željeznička tvrtka (SNCF) objavila je kako je “po svjedocima, željeznički prijelaz normalno radio, ali to treba potvrditi istraga”. Riječ je o “klasičnom’ prijelazu s automatskom signalizacijom i dvije rampe”, istaknula je tvrtka prema kojoj se taj željeznički prijelaz ne smatra posebno opasnim.

U ovom trenutku čini se da nije postojao mehanički problem na tom prijelazu, izjavila je na radiopostaji France Info Carole Delga, predsjednica pokrajine Occitanie, prije dolaska u Millas, javlja HRT.

Share This Article