Ovim tempom Inu ćemo vratiti 2030. godine

Vlada je sastavila listu institucija koje želi za financijske savjetnike kod otkupa dionica INA-e. Konzultant mora procijeniti tvrtku i predložiti nabolji model otkupa MOL-ovog udjela u naftnoj kompaniji.
Adresa na koje “kuca” hrvatska Vlada je mnogo – dvadesetak, otkriva ministar financija Zdravko Marić. Obraditi njihove odgovore meće moći preko noći.

Mađari su zapravo već poručili – cijena mora biti fer i ne ispod onoga koliko su u Inu uložili.
“MOL-ove dionice u njegovoj internoj bilanci vrijede 1,8 milijardi eura, ali mislim da objektivno toliko ne vrijede”, smatra naftni stručnjak Davor Štern.

Ministar Marić kaže da se s Mađarima već razgovara, no u suštini priznaje da je ovo tek početak početaka postupka u koji se ide, pa se nameće i pitanje – je li to samo način da se kupi još nekoliko mjeseci.

“Da, oni su najavili da se ide, s tom dinamikom kojom je Plenković najavio da će se tražiti konzultant, INA će se vratiti u hrvatsko vlasništvo 2030., kad Plenkovića u hrvatskoj politici više neće ni bit”, ironičan je SDP-ov Gordan Maras.

A što je s objavom američke veleposlanice na odlasku, da su neke zapadne kompanije zainteresirane za Inu? “Ja osobno nemam saznanja”, kratko odgovara ministar Marić, piše N1.

Share This Article