Predsjednica RH poduzetnicima i poljoprivrednicima: Apsolutno sam za decentralizaciju države, jer je poanta rad s vama

Ad

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović premjestila je svoj ured u Koprivnicu, gdje ostaje tri dana. Nakon sastanka s čelnicima Koprivničko-križevačke županije istaknut je velik problem Podravine i Prigorja – loša prometna povezanost te iseljavanje mladih, čega nije pošteđen ni taj dio zemlje.

Predsjednica se susrela s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Predsjednica je naglasila kako joj je bila želja izravno se sastati s obrtnicima, poduzetnicima, poljoprivrednicima iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovakvi su skupovi izvrsna prigoda za skretanje pozornosti na važnost gospodarstva, jer postizanje održivog i uravnoteženog gospodarskog i društvenog razvoja, čemu svi težimo, teško se može postići bez razvoja i rasta naših tvrtki i obrta koje su te koje otvaraju nova radna mjesta, radna mjesta dodane vrijednosti i tako postaju motor razvoja naših lokalnih zajednica i cijele države, naglasila je Grabar-Kitarović.

Moramo biti svjesni kako se gospodarstvenici često susreću s administrativnim zaprekama, raznim nametima, kompliciranim procedurama i nepreglednim zakonskim rješenjima i procedurama koje stvaraju probleme u provođenju poduzetničke aktivnosti a poduzetnike početnike često i odvraćaju od pokretanja djelatnosti, dodala je. Zato je i došla saslušati probleme i doprinijeti rješenjima, kazala je. Loša administracija trebala bi što više vremena provoditi na terenu. Apsolutno sam za decentralizaciju države, jer je poanta rad s vama. To se odnosi i na raspolaganje europskim fondovima, dodala je predsjednica.

Predviđen je i posjet Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, tvrtki Rasco u Kalinovcu te utvrdi Stari grad u Đurđevcu. Predsjednica će potom posjetiti Razvojni centar i tehnološki park Križevci te OŠ Vladimir Nazor, a potom i posjet Visokom gospodarskom učilištu Križevci u Ulici Milislava Demerca 1. Svoj posjet završit će na otvaranju Adventa u Koprivnici, piše HRT.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica, prenosi N1.

Facebook Komentari