Plenković i Cerar u Bruxellesu razgovarat će o granici

Ad

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da će tijekom dvodnevnog summita u Bruxellesu razgovarati sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom, koji je, sa svoje strane, rekao da očekuje ozbiljne razgovore o pitanju granica. “Naši su kolege bili u kontaktu i imat ćemo prilike za razgovor tijekom ova dva dana”, rekao je Plenković.

Miro Cerar je rekao da očekuje ozbiljan razgovor i da je “uvjeren da će se na rubu summita razgovarati o provedbi arbitražne odluke o granici, pitanju koje opterećuje”. “Od rujna smo se sastali već šest puta, stalno smo u kontaktu. Imali smo šest ozbiljnih razgovora i dijalog je vrlo intenzivan, ne samo među nama nego i na razini stručnjaka, tako da očekujem ozbiljan razgovor na tu temu. Rok istječe, Slovenija je potpuno spremna, ali ne možemo sami, prije svega što se tiče granice na kopnu, stoga očekujem da Hrvatska bude kooperativnija, da postignemo dogovor”, rekao je Cerar.

Dodao je kako će do razgovora vjerojatno doći sutra, a na pitanje kakav napredak očekuje, rekao da “sada ne bi otkrivao pojedinosti”, prenosi HRT.

Facebook Komentari