MUP mora platiti policajcu jer je godinama radio u vlastitoj odjeći

MUP jednom policajcu treba isplatiti naknadu jer je policijske poslove godinama obavljao u vlastitoj odjeći. Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da mu mora biti isplaćeno 9240 kuna za građansko odijelo, i to uvećano za zatezne kamate jer mu nije bilo uvaženo pravo na plaćeno civilno odijelo.

Sud je u cijelosti prihvatio tužbu policajca Ž. H. u kojoj je naveo da je bio zaposlen u Mobilnoj jedinici prometne policije kao ”policijski službenik motociklist”, a od 2014. i vođa ophodnje te da, prema pravilniku, za obavljanje policijskih poslova ima pravo na građansko odijelo.

MUP mu nije dao odoru već je zadužio samo neobilježenu zimsku taktičku jaknu i remen za prikriveno oružje. Tu je jaknu, ističe, mogao koristiti samo tri mjeseca godišnje, a ostalih je devet mjeseci tijekom 2014. i 2015. policijske poslove obavljao isključivo u vlastitoj odjeći i obući.

Osim naknade za građansko odijelo, MUP bi trebao platiti i 4687 kuna naknade parničnih troškova uvećanih za zatezne kamate, ali na tu presudu Ministarstvo unutarnjih poslova ima pravo žalbe Županijskom sudu, piše HRT.

Facebook Komentari