Pobijedili smo interesne lobije, ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić, čiji je suprug većinski vlasnik projekta TE Peruća i Martinu Dalić

Zastupnik Mosta Miro Bulj izrazio je zadovoljstvo time što je savjetodavno, stručno povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš dalo negativno mišljenje na izgradnju Kombi kogeneracijske plinske elektrane Peruća. Rekao je da je štetnost projekta svojim potpisima potvrdilo 60 znanstvenika te pozvao da se prirodni resursi posebno zaštite zakonom i Ustavom.

Riječ je, kaže, o najvećem bazenu pitke vode u ovom dijelu Europe, s kapacitetom 570 milijardi litara, a vodu iz Cetine pije 500.000 ljudi.

Bulj je zahvalio građanima Cetinske krajine i udruzi ‘Ne daj se, Cetino’ te istaknuo da zajednički mogu pobijediti interesne lobije, posebno spominjući ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić, čiji je suprug većinski vlasnik projekta termoelektrane, te potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić koja je u Saboru nedavno burno reagirala na njegove kritike u vezi s termoelektranom.

Hvala ministrici Dalić na takvoj reakciji, poručila je koliko je Vladi bilo stalo do tog projekta koji je dokazano ekološki štetan, rekao je Bulj, prenosi HRT.

Pobjeda malog čovjeka: Termoelektrana Peruća zasad otpada, studija nije prošla kod Povjerenstva

Facebook Komentari