Paprene cijene na Adventu, i do 20 posto skuplje nego lani

Paprene cijene koje se ovih dana mogu vidjeti na Adventu, čini se, nisu odvratile Zagrepčane i goste da potroše koju kunu više.

Zagrebački burger od 180 grama od junetine, pomiješan s buncekom, jabukom i kupusom, stoji 65 kuna, janjeća kobasica s tzatziki umakom i tapenadom od crnih maslina 42, dalmatinska plata s pršutom, pancetom, domaćim maslinama i sirom 130, 16 ručno rađenih pralina 56 kuna…
Ponuda je šarolika i kreativna, ali skupa. Zbog čega onda građani gotovo bez razmišljanja odrješuju novčanike i spremni su platiti više nego što proizvod koji kupuju doista vrijedi? Svjesni su da više novca ne znači nužno i bolju kvalitetu.
– Na Adventu proizvod najbolje prodaje atmosfera. Ako iziđe dvoje ljudi, nemaju što u gradu raditi bez 200 kuna. Cijene bi mogle biti i niže – kažu dvije PR-ovke za Večernji list.
Cijene su, primjećuju posjetitelji, 10 do 20 posto više nego lani. Germknedli su, recimo, s 30 skočili na 35 kuna, iako su neki zadržali staru cijenu. Fritule, koje su donedavno koštale 15, sada su od 20 do 25 kuna, a kuhano vino stoji od 13 do 15, a prije nekoliko godina bilo je po 10 kuna. Opravdanje za poskupljenje moglo bi se pronaći u iznosu najma kućice, koji stoji od 30 do 90 tisuća kuna, piše Večernji list.

Facebook Komentari