Medicinske sestre: 5 stvari koje morate prestati raditi

Bez obzira na to jeste li pacijent ili osoba koja u bolnicu dolazi u posjetu, trebate poštivati određena pravila. U nastavku pogledajte koje to greške medicinske sestre ometa o temeljitom odrađivanju njihovog posla

1. Stvaranje gužve u bolničkoj sobi.

Prilikom dolaska u posjetu treba voditi računa o tome da sestrama i liječnicima u svakom trenutku treba biti osiguran nesmetan prolaz do pacijenta. Međutim, mnogi ljudi ne razmišljaju o tome pa naprave gužvu u bolničkoj sobi.

Poštujte kućni red bolnice tj. pravilo o broju posjetitelja koji istovremeno smiju boraviti u bolničkoj sobi, pogotovo ako u njoj boravi više pacijenata.

2. Ignoriranje molbe za izlazak iz sobe.

Ako vas sestra zamoli da napustite bolničku sobu, to znači da mora obaviti posao kojem vi ne možete prisustvovati. Poslušajte je i nemojte se uvrijediti jer ona samo želi pacijentu pružiti najbolju moguću njegu uz najveću moguću dizu privatnosti.

3. Sjedanje na prazan bolnički krevet.

Potez koji je strogo zabranjen u svim bolnicama, ali to ljude ne sprječava da i dalje krše ovo pravilo. Prazan bolnički krevet spreman je za novog pacijenta, a ne za posjetitelje.

4. Poštivanje pravila o vremenu posjeta.

Ovo pravilo je namijenjeno svima i svi bismo ga trebali poštivati. Naravno da uvijek postoje situacije u kojima se može napraviti iznimka kao što je npr. donošenje neophodnih stvari članu obitelji ili prijatelju koji je nenadano završio u bolnici, ali u tim slučajevima o vremenu dolaska konzultirajte se sa sestrama.

5. Pričanje prilikom distribucije lijekova.

Ovo je prije svega greška pacijenata, a oni bi trebali biti svjesni da je redovna distribucija lijekova u bolnici odgovoran posao i ne bismo trebali ometati sestre dok ga obavljaju. Izbjegnite potencijalno neugodne situacije i pustite sestru da podijeli lijekova pa onda pitajte što vas zanima, piše Zadovoljna.hr.

Facebook Komentari