Župan Anušić posjetio DS Smith Belišće, vodećeg regionalnog proizvođača papira i ambalaže

Tvrtka DS Smith Belišće d.o.o. dobitnik je Zlatne kune, najvišeg priznanja HGK Županijske komore Osijek za rezultate poslovanja u prošloj godini, što je nova potvrda dobrog rada ove kompanije. Belišćanska tvrtka danas zapošljava 410 radnika, a ove godine ostvarit će rekordne rezultate u proizvodnji i prodaji papira te ambalaže.

Od lipnja 2015. godine posluje u sastavu svjetske grupacije DS Smith koja se bavi proizvodnjom papira, ambalaže i plastike te sakupljanjem starog papira. Sjedište DS Smitha je u Londonu, posluje u 36 država i zapošljava 26.000 radnika. Kako bi se izravno upoznao s poslovanjem ove tvrtke, župan Ivan Anušić danas (12. prosinca 2017. godine) u Belišću je razgovarao sa članovima Uprave Anom Soldo i Tonijem Bilićem te direktoricom prodaje ambalaže Sofijom Stanić i direktorom prodaje papira Milenkom Kaluđerom.

– Zadovoljstvo je posjetiti kompaniju koja ima tako bogatu i dugu povijest, a i danas izrazito uspješno posluje. Kao župan iskazujem im punu potporu i spremnost na suradnju – rekao je župan Ivan Anušić nakon posjete i obilaska tvornice.

Rezultati poslovanja DS Smitha Belišće d.o.o. su zaista respektabilni, što potvrđuju podaci da će ove godine ostvariti dvostruko veće prihode u odnosu na 2013. godinu. Ostvarit će tako rekordnu proizvodnju papira koji 75 posto plasiraju na inozemna tržišta.

Ambalaža iz Belišća pokriva čak 50 posto hrvatskog tržišta i prisutna je u svim velikim poslovnim sustavima, osobito u prehrambenoj i prerađivačkoj industriji. Tvrtka ostvaruje i dobru suradnju s lokalnom zajednicom, plaće zaposlenika su sigurne i solidne, stalna su ulaganja modernizaciju tehnologije, a njihovi proizvodi i usluge usklađeni su sa svjetskim trendovima. Na susretu župana i čelnika DS Smitha napomenuto je i da se na prostoru bivšeg kombinata danas (uz proizvodne pogne DS Smitha) nalazi i Poslovna zona Belišće u kojoj djeluje 26 tvrtki s oko 2.000 zaposlenika.

Šest mjeseci župana Anušića: Nisam zadovoljan brzinom realizacije pojedinih projekata, i to zbog administracije i birokracije

Anušić: Ne zanima me tko je inicirao projekt nego kako ga realizirati i otvoriti radna mjesta

Župan Anušić iznio strašne podatke odlaska iz Slavonije, ali i detektirao zašto se to događa

Facebook Komentari