26.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Petrovu nije jasno zašto je Orepić otišao, ali nije jedini koji je...

Petrovu nije jasno zašto je Orepić otišao, ali nije jedini koji je napustio Most danas

Istupanje Vlahe Orepića iz Kluba zastupnika Mosta komentirao je Božo Petrov, predsjednik Mosta.

‘Nisu mi jasni motivi Vlahe Orepića Orepića, ako se igdje mogao ostvariti onda je to Most’, kazao je Božo Petrov. Žao mu je, kaže, što Orepić to nije kazao sutra na Klubu zastupnika Mosta.

”Bez obzira na odlazak, ako pokrene inicijative koje su dobre Most će ih podržati i nadam se da će on podržati one koje smo mi pokrenuli i koje ćemo pokrenuti”, rekao je Petrov.

Most je danas napustio i Martin Pauk, je li to osipanje, upitan je Petrov.

“Ali isto tako su nam i drugi ljudi prišli, Most je raznovrstan”.

Vlaho Orepić je, podsjetimo, ranije izjavio da se sužavaju prostor i mehanizmi za realizaciju same ideje Mosta. “Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta”, rekao je Orepić.

“Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliknta politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom”, rekao je Orepić.

“Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske”, rekao je Orepić.

Iz Mosta je izašao i splitski gradski vijećnik Martin Pauk koji će odsad djelovati kao nezavisni vijećnik. Tijekom prošlih izbora bio je Mostov povjerenik za Split.

Pauk kaže da se njega ne može držati unutar nekih okvira, da je uvijek bio kao divlje dijete i od svojih stavova ne odstupa. Vizija političkog djelovanja Mosta u gradskom vijeću i njegova osobna razilaze se.

Ante Čikotić koji je predsjednik Kluba Mosta kaže kako je” Martin je odlična mlada osoba koja ima širok spektar osobnih stavova koji uključuju teme od vanjske politike do ideoloških. Mi smo u gradu Splitu fokusirani na podizanje kvalitete života… Kolegu Martina zanima šire političko djelovanje i želi nesputano komunicirati izvan okvira platforme Mosta”, prenosi N1.

Bivši ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić otišao iz Mosta koji se suzio, hoće građansku Hrvatsku

Najnovije

Još iz rubrike