Bernardić: Naš današnji cilj početak borbe protiv dječjeg siromaštva u Hrvatskoj

Davor Bernardić u Saboru je održao konferenciju za novinare.

Naš današnji cilj početak borbe protiv dječjeg siromaštva u Hrvatskoj. Moramo upozoriti da je u Hrvatskoj sve više obitelji koje si neće moći priuštiti nikakvo blještavilo ni obilje. U Hrvatskoj je 45 posto roditelja ponekad bilo gladno, da bi moglo nahraniti dijete. Zbog toga što im prihodi u kućanstvu nisu dovoljni, dvije trećine kućanstava nije na vrijeme platilo režije u tri i više mjeseci, istaknuo je Bernardić.

“Danas predstavljamo prvu i ključnu mjeru u borbi protiv dječjeg siromaštva, a to je povećanje dječjeg doplatka za najugroženije i najkritičnije obitelji”, rekao je Bernardić. Obuhvaćeno je više od 260 tisuća djece, a doplatak po djetetu žele dići na 450 kuna, u obiteljima čiji dohodak po glavi iznosi manje od 500 kuna.

“Moj životni projekt je osigurati u Hrvatskoj perspektivu i budućnost za svako dijete. Kako mi je cilj boriti se za svoju obitelj, tako mi je cilj boriti se za svaku obitelj u Hrvatskoj”, rekao je Bernardić, istaknuvši podatak da je 600.000 ljudi u Hrvatskoj na rubu siromaštva.

Govoreći o presudi bh. šestorki i događajima koji su uslijedili, Bernardić je kazao kako je jasno, Hrvatska mora poštovati haške presude.

‘Na ljudskoj tragediji pokušavaju se uzeti jeftini politički poeni, ali ratni zločin je ratni zločin. Onaj tko je ubijao, silovao – mora za to odgovarati’, javlja N1.

Facebook Komentari