Sveučilište u Zagrebu tuži studenta, traži naknadu od 20.000 kuna

Sveučilište u Zagrebu, zastupano po rektoru Damiru Borasu podnijelo je tužbu protiv Luke Kovača, studenta Hrvatskih studija. Tužba je podnesena Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

U tužbi se navodi kako je Kovač 2. studenog 2017. dao izjavu novinarima Hine, a u vezi s provalom u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima. Izjavio je “kako ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali kako postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge.”

Navedenom izjavom, tužitelja, odnosno Sveučilište u Zagrebu javno se izdvaja i proziva kao mogućeg organizatora ili pak počinitelja kaznenog djela protiv imovine. “Šteta koja je nastala tužitelju očituje se u povredi ugleda, časti, dobrog glasa i imena”, stoji između ostalog u tužbi protiv studenta.

Sveučilište u Zagrebu traži od Kovača i naknadu štete od 20.000 kuna.

Upitan za komentar Luka Kovač je rekao kako je šokiran ovom tužbom, te se za sve ostalo vezano za nju mora savjetovati sa odvjetnikom. Rektor Damir Boras nije bio dostupan za izjave, javlja HRT.

Facebook Komentari