U svom je domu u Loboru kod Lepoglave gledao televiziju, a onda mu je u dnevni boravak uletio – automobil

Foto: Dnevnik.hr

U Loboru podno Ivanščice subotnje večeri uglavnom su mirne. No, oko 2 sata ujutro u noći sa subote na nedjelju stanovnike je probudio strašan tresak.

Branimir Orginčak u svom je domu u Loboru kod Lepoglave gledao televiziju, a onda mu je u dnevni boravak uletio – automobil. Stoga je nedjelju proveo sanirajući zid kuće. Materijalna je šteta velika, no srećom u bizarnoj prometnoj nesreći nitko nije stradao.

”U sobu gdje sam gledao televiziju uletio je jedan mladić s osobnim automobilom. Kad je došlo do udara u zid zatresla se cijela kuća. Svi ukućani su se prestrašili i istrčali su van”, ispričao je Branimir.

”Probudio me strašni tresak. Vidjela sam rotacijska svjetla i mislila sam da je požar. No ništa nije gorjelo već se u susjednu kuću zabio automobil”, prisjetila se Branimirova susjeda Ankica Martinuš.

Imali su što vidjeti – automobil na krovu, sumještani koji iz njega izvlače vozača, cigle i dijelovi fasade u dnevnom boravku. Čitav je ostao jedino televizor.

”Automobilom je upravljao 23-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje vozilom s 1,3 promila alkohola u organizmu. U prometnoj nesreći ozlijeđenih osoba nije bilo”, rekao je Zoran Lončar, glasnogovornik policijske uprave krapinsko-zagorske.

No, zato je materijalna šteta velika. Zid na kući treba sanirati što prije jer temperatura pada. ”Mi smo sanirali samo grijanje i one osnovne stvari s obzirom na to da je zima”, kaže Branimir.

Ovaj primjer pokazuje koliko kombinacija skliskih ceste i alkohola može biti nezgodna, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari