VIDEO Pavelić: Za uspjeh Živog zida zaslužna je vlast; Mamić: Uzimaju glasove SDP-u

Redovno mjesečno istraživanje agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom prosinca donijelo je jedno veliko iznenađenje na ljestvici preferencija političkih stranaka. Živi zid prometnuo se na treće mjesto i najveći je dobitnik na političkoj sceni u posljednjih mjesec dana.

Stručnjakinja za odnose s javnošću i komunikaciju Ankica Mamić istaknula je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 da prema njenom mišljenju protestni glasovi idu isključivo prema Živom zidu. To su protestni glasovi koji predstavljaju birače, ne razočarane Vladom, nego razočarane djelovanjem opozicije. Živi zid uzima najviše glasova SDP-u. Mislim da je ovo indikativno i da se prije svega treba opozicija zabrinuti, kazala je Mamić.

Glavni urednik portala Hrvatska danas Neven Pavelić složio se s mišljenjem gospođe Mamić i napomenuo da postoji i još jedna mala stranka SNAGA. Ona zapravo vuče taj socijaldemokratski krak koji u Hrvatskoj sve manje postoji. Oni rade postao SDP-a, a osim toga oni jedino nešto i rade na planu poboljšanja kvalitete života naroda. Za njihov uspjeh “zaslužan” je ili “kriv” onaj koji je na vlasti. Prvo je to bio SDP, a onda HDZ, kazao je Pavelić.

Živog zida ne bi ni bilo da nema lošeg ovršnog zakona, da nema milijardu blokiranih, obespravljenih i ostalih. Oni su ta takozvana jednoproblemska stranka, dodao je.

Mamić je pak rekla da se ne može složiti s tim da Živi zid nudi rješenja koja bi poboljšala život bilo ovršenih ili blokiranih. Živi zid predstavlja isključivo protestne glasove. To su ljudi koji ni u čemu ne vide rješenje i onda idu u destrukciju. Iz Živog zida nisam čula nijedan konkretan prijedlog zakona, istaknula je Mamić.

Složili su se da je riječ o populizmu i demagagogiji. Veliki dio politike je percepcija, kod nas je Živi zid dokaz toga jer im je borba donijela stabilan rejting, kaže Pavelić. Građani osjećaju da se SDP bavi sam sobom i time se tvara prostor za Živi zid koji je u svojem populizmu šarmantniji od SDP-a. Pernar je original a Maras pokušava biti jegova kopija , naglasila je Mamić, piše HRT.

Cijelo gostovanje:

Cro demoskop: Živi zid u uzletu, najpopularniji političar Nitko, najnegativniji Plenković

Facebook Komentari