Plenković potvrdio: Novi statut HDZ-a radi Šeksov posinak

Održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a sastao se i Središnji odbor te stranke.
“Na Središnjem odboru objavili smo da je Hrvatska domaćin kongresa Europske pučke stranke 2019. koji će biti izbori, a na kojem će sudjelovati 2000 izaslanika naših sestrinskih stranaka iz svih zamalja”, kazao je premijer Andrej Plenković.

“Analizirali smo i rezultate lokalnih izbora, aktualne teme, financijsko stanje u stranci i predstavili skupinu koja će raditi na izradi novog statuta stranke”, dodao je.

Premijer je potvrdio da će na čelu radne skupine koja će se baviti izradom novog statuta HDZ-a biti njegov savjetnik Karlo Ressler, a koji je i posinak Vladimira Šeksa.

“Karlo će biti predsjednik, a u tom krugu su i drugi ljudi koji imaju iskustvo. Želimo moderenizirati statut, a da bude u skladu s onim što je HDZ već 28 godina”, kazao je Plenković istučući da će statut biti predstavljen početkom travnja nakon čega će se krenuti u raspravu.

Plenković je još jednom potvrdio kako ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja se našla na udaru nakon što je u srijedu posjetila privatni katolički vrtić “Blažena Hozana” i djeci dijelila poklone s oznakom Europskog socijalnog fonda na kojima se nalaz naljepnice s oznakon za”Za najpotrebitije, ima njegovu podršku.

Na molbu da komentira bježanje državne tajnice od novinara, kazao je: “Moram priznati da od posla i aktivnosti detalje nisam vidio, nisam imao vremena. Murganić ima moju potporu kao ministrica. Ona je Hrvatskoj javnosti objasnila o čemu se radi i na taj način je ta epizoda završila.”

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata u petak je podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića tvrdeći da je odavao tajne podatke, te protiv bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića zbog zloporabe položaja, a prijavu pripremaju i protiv bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

Premijer tvrdi da nije čuo za tu kaznenu prijavu.
“Ne znam ništa o tome, prvi put čujem, za tu kaznenu prijavu, s tim se trebaju baviti policija i DORH, ja to ne bih komentirao jer nemam saznaja o tome”, kazao je Plenković, prenosi N1.

Share This Article