Plenković podržava ministricu Murganić: “Ma kakva ostavka, još su mi smješniji sad nego zadnji put”

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, dao je podršku ministrici Nadi Murganić u slučaju paketića za djecu koji su umjesto u rukama potrebitih, završili u privatnom katoličkom vrtiću.

Na ulazu u središnjicu HDZ-a, premijer Andrej Plenković je u prolazu izjavio da podržava ministricu Nadu Murganić.

Ivana Brkić Tomljenović, reporterka Nove TV, upitala je Plenkovića ima li ministrica Murganić njegovu podršku. “Ma naravno da ima, kakva ostavka. Još su mi smješniji sad nego zadnji put”, kratko je komentirao Plenković, misleći pritom na neslavno propalu inicijativu o smjeni Nade Murganić, kojoj prije mjesec dana Sabor ipak nije izglasao nepovjerenje.

Ministrica se našla na udaru javnosti nakon što je Dnevnik Nove TV otkrio da je paketiće s darovima za djecu s natpisom “za najpotrebitije” donijela djeci privatnog katoličkog vrtića.

Novinari su tražili objašnjenje ministrice i njene tajnice Margarete Mađerić, no one su pobjegle od kamera, a nakon što su neko vrijeme provele iza zatvorenih vrata, pred novinare je izašla sestra Antonija Matić, ravnateljica privatnog katoličkog vrtića “Blažena Hozana”, koja je rekla da će “te poklone darovati djeci, odnosno roditeljima koji nisu u mogućnosti svome djetetu priuštiti neki poklon za blagdan Svetog Nikole“.

Facebook Komentari