Simptomi koji ukazuju na probleme sa srcem, a mislite da je sasvim nešto drugo

Bol u prsima ili “na lijevoj strani” najčešći je simptom koji većina povezuje s problemima sa srcem. Da takvi problemi doista postoje ukazat će vam i drugi simptomi, koje bi tek rijetki povezali sa srčanim problemima. Riječ je o ranim simptomima, a u posljednje vrijeme strah od srčanih oboljenja sve je prisutniji i među mlađim generacijama.

Drugačiji način života i obilje stresa s kojima se mlađe generacije svakodnevno susreću, loše prehrambene navike i nedovoljno tjelesnoga kretanja neki su od razloga zbog kojih se srčani problemi javljaju sve ranije. Ovo su neki od simptoma.

Mučnina, bol u želucu
Ovi simptomi nisu rijetki prije nastanka srčanog udara. Oticanje u području abdomena, koje je povezano s ovim stanjem može utjecati i na gubitak apetita, pa imajte i taj simptom na umu.

Dugotrajni kašalj
Može biti simptom zatajenja srca, posebice kako je sluz koju iskašljavate s krvavim tragovima.

Znojenje
Ako vas je oblio hladan znoj usred neke uobičajene radnje, možda imate srčani udar. Gotovo 60 posto ljudi prehoda srčani udar.

Oticanje nogu, stopala i gležnjeva
Ako primijetite naglo oticanje spomenutih tijelova tijela, možda imate srčani udar.

Tjeskoba
Osobe koje su preživjele infarkt primijetile su da su se čudno osjećale prije samoga srčanog udara, poput nekog neobjašnjivog straha da će se nešto loše dogoditi.

Slabost
Jaka i neobjašnjiva slabost može se pojaviti kao simptom nekoliko dana prije no što dođe do srčanoga udara, ali i neposredno prije njega.

Kratko disanje
Kratki udasi i izdasi mogu biti pokazatelj zatajenja srca, piše Večernji list.

Facebook Komentari