Antonija Kraljić Novogradiščanka, koja se već nekoliko godina bori sa tumorima u svome tijelu, dala zadnji ispit

Doista prelijepu vijest odlučila je sinoć podijeliti sa svojim Facebook prijateljima o tome kako je uspješno položila i zadnji ispit na Stručnom upravnom studiju Veleučilišta u Požegi. Djevojka vrijedna divljenja i svakog poštovanja. To kako se ona bori za život i svoje zdravlje može nas inspirirati ili pak posramiti i navesti na razmišljanje imamo li se pravo žaliti kada se nešto malo razbolimo, pokupimo kakvu gripu i slično, piše Slavonski portal.

Ona je Antonija Kraljić Novogradiščanka koja se već nekoliko godina bori sa tumorima u svome tijelu, hrabra, odvažna, snažna mlada osoba koja se niti u najtežim trenutcima nije željela predati, a snagu nalazi i u svojoj kršćanskoj vjeri, potpori roditelja i pravih prijatelja. Javnost je upoznata sa njenom situacijom jer su i nedavno novogradiški lokalni web portali ali i vrlo čitani portal www.24 sata.hr objavili reportaže o njoj. U vremenu i prostoru u kojem živimo svakodnevno svjedočimo nepravdama prema oboljelima jer dok se za političku elitu uvijek ima, za bolesnu djecu i mlade moraju se skupljati sredstva donacijama, telefonskim pozivima i slično. Neki će reći kako je pravde i nepravde otkad je svijeta i vijeka, no ne treba se s time miriti, kao što se niti Antonija nije pomirila sa dijagnozom svoje bolesti. Treba biti i ostati ponosan u svojoj životnoj teškoći, a i tu nam Antonija može biti primjer. Majka i otac nezaposleni, ali Bog se pobrinuo da se već nekako pronađu financisjka sredstva za njeno liječenje, odlaske na operacije i rehabilitacije. Nažalost nije jedina koja prolazi kroz te poteškoće. Hvala svima koji su zaslužni za pomoć, pogotovo onima koji tu svoju dobrotu nisu „dali na sva zvona“ nego tako skromno, ljudski, rekli sami sebi kako je to u redu što su učinili.

Antonija je vedra lijepa djevojka koja se voli družiti sa svojim prijateljicama i društvom, a ostvarila si je i veliku želju posjetiti Međugorje gdje je kako kaže dobila veliku snagu u duhovnom smislu. Antonija nastoji pratiti i društvena zbivanja u gradu, pa se sposebnim zadovoljstvom svojedobno fotografirala i s našim književnikom Mirom Gavranom.

„Nemoj nikada sebe stavljati u drugi plan. Vrijediš više nego što misliš“-jedna je od objava na njenom Face-profilu koja zapravo govori sve o njoj i njenom svjetonazoru. I doista je tako jer i siromasi i kraljevi, carevi, predsjednici država su samo ljudi. Bogu smo svi jednako značajni kao ljudska bića, odnosno ti naši životi. Svatko od nas je originalna jedinka neponovljiva i jedinstvena koja prije svega sama sebe treba poštovati. Ima i ona izreka da te drugi neće poštivati ako sam sebe ne poštuješ. Mnogi su doživjeli na svojoj koži i to kako ih se više poštuje i cijeni negdje drugdje, van sredine u kojoj žive. I to je nažalost normalno u okružju u kojem živimo gdje ima i onih koji će se narugati ali i veseliti nečijoj nesreći. Katkada vas i oni za koje ste mislili da su vam prijatelji, duboko razočaraju, a s druge strane pojave se i oni za koje niste niti znali koliko vas cijene i poštuju. Kad je najteže najčešće smo sami, ma koliko mi šutjeli o tome, a onda moramo biti prijatelji sami sebi i vjerovati kako će biti bolje. Snaga uma je nešto što znanost niti približno još nije u stanju objasniti. Auto-sugestijom si možemo nanijeti veliko zlo i bolest, ali se možda i u potpunosti ozdraviti.

Za kraj umjesto nekakvih detalja, donosimo podatke o broju računa putem kojeg možete pomoći potpunom Antonijinom izlječenju. Slijedeći cilj je diplomiranje ali i zapošljavanje. I to će Antonija ostvariti uz Božju pomoć i pomoć obitelji i stvarnih prijatelja.

žiro račun HR1023600003114435547. Za uplate na devizni račun

SWIFT/BIC: ZABAHR2X

HR8023600003243501808.

Facebook Komentari