VIDEO Britanski veleposlanik o Todoriću: Siguran sam da je do sada već shvatio da skoro svaki građanin kojega susreće nema elektroničku narukvicu

Kakvo je trenutno stanje u iscrpljujućim pregovorima o razlazu Europske unije i Ujedinjene Kraljevine, kakav će utjecaj imati na hrvatske građane i jesu li komentari hrvatskih političara o odluci londonskog suda o Ivici Todoriću doživljeni kao utjecaj na pravosuđe otkrio je ekskluzivnom razgovoru za Media Servis britanski veleposlanik Andrew Dalgleish…

I dok naporni pregovori EU i UK traju zanimalo nas je utječe li cijeli proces na bilateralne odnose Britanije i Hrvatske.

“Redovito razgovaram s hrvatskom vladom kako ćemo se pozabaviti tim pitanjem. Jasno je da je namjera UK da svi građani EU u budućnosti budu tretirani jednako. Moramo pronaći način kako da provedemo tu namjeru. Redovite rasprave , ali pozitivne jer na koncu obje zemlje ne žele nanijeti štetu EU i žele zdrave bilateralne odnose u budućnosti.”

Veleposlanik Dalgleish rekao je kako komentari nekih hrvatskih dužnosnika nakon odluke londonskog suda o izručenju Todorića nije doživio kao pokušaj pritiska na pravosuđe druge zemlje.

“Suradnja između dviju vlada, policije i tužiteljstva je bila odlična, ali je u službi pravosudnog procesa a ne političkog utjecaja na ovaj ili onaj način. Gospodin Todorić je i dalje u Londonu, opisuje se kao građanin Londona. Siguran sam da je do sada već shvatio da skoro svaki građanin kojega susreće nema elektroničku narukvicu i ne mora se javljati policiji. Saslušanje će biti u travnju i tada će biti odlučeno što dalje.”

Facebook Komentari