Željko Sabo nakon zatvora na čelo vukovarskog SDP-a

Bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izabran je za novog predsjednika vukovarskog SDP-a. Sabo je na jučer održanim unutarstranačkim izborima pobijedio potpredsjednika vukovarskog SDP-a i tajnika vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a Darka Buljana koji mu je bio i jedini protukandidat.

Zbog ponovnog dolaska Sabe na čelo vukovarskog SDP-a, ostavku na sve funkcije u stranci podnio je predsjednik vukovarskog Foruma mladih SDP-a Dejan Gemeri poručivši kako ne može surađivati s novoizabranim vodstvom.
“Budući da ne želim nikakvu suradnju s novim rukovodstvom ni dana nakon što je izabrano, podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije unutar SDP-a Vukovar, pa tako i na mjesto predsjednika Foruma mladih SDP-a Vukovar”, izvijestio je Gemeri.

“Na stranačkim tijelima vidjet ćemo kako ćemo postupati s onima koji ne mogu prihvatiti određenu volju SDP-ovaca, izjavio je Željko Sabo. Na pitanje kakav je njegov odnos s Davorom Bernardićem kazao je kako ima njegovu podršku kao i svaki član SDP-a.

Sabo se tako ponovno aktivno vratio u politiku nakon što je 2015. proveo sedam mjeseci u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja nekadašnje vijećnice HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Marije Budimir, piše HRT.

Facebook Komentari