Bulj o Šeksu i Mesiću: Rugala se sova sjenici, obojica su iz iste škole i iste službe, a i međusobno su si dijelili odlikovanja

Mostovac Miro Bulj oglasio se na svom fb-u oko Stipe Mesića i Vladimira Šeksa, koji ga je kritizirao zbog svjedočenja u Haagu.

[ RUGALA SE SOVA SJENICI- KOLEGA ŠEKS OPTUŽUJE MESIĆA, A OBOJICA SU RADILI PROTIV GENERALA ]

Međusobno optuživanje Stipe Mesića i njegova kolege Vladimira Šeksa kulminiralo je Šeksovim prozivanjem da je Mesić svojim svjedočenjem u Haagu itekako naštetio optuženoj šestorki na čelu s generalom Praljkom. Budući su obojica potekli iz iste škole i iste službe, “oružje” im je jednako. Tako je svojevremeno Šeks dao “locirati, uhititi i transferirati” generala Gotovinu, bas kao sto je i Mesić hitao u Haag svjedočiti i iz predsjedničkog ureda nositi dokumente. Obojica su sudjelovala u dodvorničkoj Sanaderovoj politici kojoj sam se žestoko suprostavljao zbog čega mi je zabranjeno sudjelovanje u Sinjskoj Alki.
A baš tih godina njih se se dvojica međusobno odlikovali; kolega Šeks je 2005. kao predsjednik Sabora odlikovao Mesića Veleredom kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, a Mesić je kolegi Šeksu koju godinu kasnije 2008. uzvratio odlikovanjem Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom. U tom svijetu “Ruka ruku mije” a i nož u leđa zabija, sve prema potrebi, napisao je Bulj.

Šeks: Mesić ima udjela u ovoj haškoj presudi, koju Praljak jednostavno nije mogao prihvatiti, počinio je suicid i njegova smrt stoga ide i na Mesićevu dušu

Facebook Komentari