Praljak u ćeliji ostavio još jedno pismo: Na pronađenoj kuverti piše samo “Nika”

Odvjetnica pokojnog Slobodana Praljka, Nika Pinter, obaviještena je da je u Praljkovoj ćeliji pronađeno pismo za nju.

Uz pismo obitelji, pokojni general Slobodan Praljak ostavio je i pismo svojoj odvjetnici. Niku Pinter je dan nakon samooubojstva nazvala nizozemska istražna sutkinja koja provodi istragu o samoubojstvu i rekla da je u Praljkovoj ćeliji pronađeno pismo i za nju.

Na kuverti, kako su joj rekli, piše samo Nika. Njih dvoje su, naime, tijekom godina suradnje, koja je počela u trenutku kada se Praljak preda Haškom sudu, postali kućni prijatelji zbog čega je na kuverti napisano samo ime.

Što piše u pismu ni sama odvjetnica još ne zna jer se radi o dokumentu koji je trenutno predmet istrage, a Nika Pinter dobit će ga kada ta istraga bude gotov, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, nizozemsko državno odvjetništvo objavilo je u petak kako je Praljak popio otrovni kalijev cijanid uslijed čega mu je srce prestalo kucati. Radi se o preliminarnim rezultatima autopsije.

General Slobodan Praljak u srijedu si je pred očima cijelog svijeta oduzeo život kada je haškoj sudnici popio otrov nakon štu mu je potvrđena zatvorska kazna od 20 godina za zločine nad muslimanima u hrvatsko-bošnjačkom sukobu u BiH 1993-94, prenosi dnevnik.hr.

Slobodan Praljak u šokantnom zapečaćenom pismu obitelji objasnio da ne želi ni groba ni pogreba

Facebook Komentari