24.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Vlada zasjedala u Osijeku

Vlada zasjedala u Osijeku

U Osijeku održana je 69. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Ovo je četvrta sjednica Vlade u mandatu predsjednika Andreja Plenkovića izvan Zagreba, a održavanjem sjednica izvan Zagreba Vlada želi istaknuti važnost razvojnih prioriteta svih krajeva Hrvatske.

Na dnevnom redu su bili, uz izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, zaključci u vezi s izgradnjom Centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, financiranjem nabave angiografskog uređaja za dijagnostičko-terapijske endovaskularne intervencije i uređaja za razbijanje kamenaca (litotriptor) za Klinički bolnički centar Osijek, rješavanjem problematike dezinsekcije komaraca u Parku prirode “Kopački rit” te realizacijom rekonstrukcije prometnica.

Vlada je na sjednici usvojila i zaključke u vezi s dovršetkom izgradnje osječkog Sveučilišnog kampusa, s projektom i izgradnjom IT parka u Osijeku, kao i projektom uspostave Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a donijela je i uredbu o osnivanju Arheološkog muzeja.

Donijela je i nekoliko odluka o darovanju odnosno korištenju nekretnina u vlasništvu države, među ostalim, u svrhu stambenog zbrinjavanja građana slabijeg imovnog stanja i ugroženog socijalnog statusa.

Uoči početka sjednice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se s gradonačelnikom Grada Osijeka Ivanom Vrkićem te županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem.

Najnovije

Još iz rubrike