Zagrebačka skupština počela s minutom šutnje za Praljka, ali bez SDP-a, Glasa …….

Sjednica zagrebačke Skupštine počela je minutom šutnje za sve koji su nastradali tijekom ratnog vihora u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na koju je pozvao predsjednik Skupštine Andrija Mikulić, koji je poručio neka jučerašnja smrt generala Slobodana Praljka ostane zadnja žrtva tragičnih ratnih zbivanja.

Jučerašnja presuda Međunarodnog kaznenog suda izazvala je kod građana Zagreba osjećaj tuge i nepravde. Građani Zagreba i sami su proživljavali strahote rata i zagrebački branitelji nisu štedjeli svoje živote na svim ratištima braneći hrvatski narod od agresije. Građani Zagreba bili su žrtve topničkih napada agresora u kojima nisu bila pošteđena ni djeca. Građani Zagreba širom su otvorili svoja vrata domova izbjeglima od ratnih stradanja, ne pitajući za vjeru ili nacionalnost, kazao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić. Sve žrtve moraju zauvijek ostati zapamćene kako bismo očuvali u budućnosti slijedeće naraštaje od zla rata, a jučerašnja smrt generala Praljka neka ostane zadnja žrtva tragičnih ratnih zbivanja, rekao je pozvavši još jednom gradske zastupnike da minutom šutnje odaju počast.

U vijećnici u tom trenutku nije bilo gradskih zastupnika Glasa, SDP-a, Nove ljevice, Radničke fronte, Za Grad i Zagreb je naš.

Zastupnik Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš kazao je da nisu sudjelovali u minuti šutnje jer nisu željeli sudjelovati u instrumentalizaciji Skupštine grada u dnevnopolitičke svrhe.

Početak današnje sjednice odgođen je s 9 na 10,15 sati jer se klubovi nisu mogli dogovoriti oko, kako je novinare izvijestila zastupnica Nezavisnih za Hrvatsku Bruna Esih, prijedloga HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku da sjednica počne minutom šutnje za generala Praljka, javlja HRT.

Facebook Komentari