-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Sarajevo: Kod američkog veleposlanstva uhićen osuđivan terorist IS-a naoružan "do zuba"

Sarajevo: Kod američkog veleposlanstva uhićen osuđivan terorist IS-a naoružan “do zuba”

Sarajevska policija uhitila je zbog nedopuštenog držanja velike količine oružja Emina Hodžića, državljanina Bosne i Hercegovine koji se borio na strani terorističke organizacije Islamska država (IS), prenio je “Dnevni avaz”.

Pozivajući se na svoje izvore iz policije list navodi da je 25-godišnji Hodžić uhićen na autobusnom kolodvoru u Sarajevu gotovo slučajno pri uobičajenoj policijskoj provjeri.

U prtljažniku automobila kojim je upravljao tijekom rutinske pretrage pronađene su dvije strojnice i 15 okvira za metke od kojih je čak osam bilo napunjeno streljivom i spremno za uporabu. Nakon toga slijedio je detaljni pregled automobila pri čemu su policajci ostali zatečeni pronađenim. Hodžić je u vozilu skrivao još i ručni bacač Zolja, tri ručne bombe, eksplozivnu napravu, oštrač noževa te dva jurišna prsluka.

Autobusni kolodvor gdje se zatekao do zuba naoružani Hodžić u neposrednoj je blizini veleposlanstva SAD.

Iz MUP-a Sarajevske županije potvrdili su da je Hodžić u pritvoru zbog kaznenog djela nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari no provodi se istraga koja bi trebala utvrditi što je eventualno planirao, je li imao supočinitelje i za što je trebao biti uporabljeno pronađeno naoružanje.

U ožujku 2016. Hodžić je osuđen na godinu dana zatvora nakon što je proglašen krivim za protuzakonito pridruživanje stranim paravojnim organizacijama. Tijekom suđenja potvrđeno je kako je on 2013. godine boravio u Siriji kamo je otputovao preko Istanbula i tamo se borio u redovima terorističke IS, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike