Najnovije

Peternel: Ovo danas je definitivno slom koncepta nelustriranog društva u kojem kojekakvi tipovi desecima godina opstaju u svim vodećim strukturama društva

Igor Peternel iz HHO-a se u nekoliko postova na svom fb-profilu osvrnuo na današnja događanja u Haagu, presudu šestorki i samoubojstvo Slobodana Praljka i reakcije na njih.

“Ovo danas je definitivno slom koncepta nelustriranog društva u kojem kojekakvi tipovi desecima godina opstaju u svim vodećim strukturama društva radeći protiv interesa države za koju rade. Slom koncepta raznih regionalnih projekata, televizija, hibridnih ratova, samozvanih zaštitnika ljudskih prava poniklih u partijskim ćelijama i sličnih pojava. Ako će ovo biti društvena katarza onda smo platili visoku, ali ipak dugoročno opravdanu cijenu!”

“Kad se netko tko bi ionako uskoro izašao na uvjetnu slobodu u sudnici ubije iz principa, to znači da zbilja nije kriv. S tim će institucija haškog suda otići u povijest i s tim će ovi suci i svi tužitelji intimno živjeti do kraja života !”

“Ljudi moji, pa sto vi to pišete? Pa ako imate političarku koja o agresiji vlastite zemlje u drugoj državi govori u parlamentu, a nakon toga postane ministrica vanjskih poslova….. što onda očekujete od tog suda? Da ne vjeruje toj ministrici? Ili ste možda očekivali da će ta ministrica stvoriti mrežu koja će provoditi diplomatsku politiku suprotnu njezinom mišljenju?
Svi hrvatski problemi uvijek počinju i završavaju u Hrvatskoj! Oduvijek!”

“Da nemamo diplomaciju niti međunarodni utjecaj , na to smo već navikli. Ja osobno sasvim dobro mogu živjeti s činjenicom da je taj sud presudio kako je moja država agresor u drugoj državi. So what? Vodio se rat, grozan rat i svaka je strana vodila brigu o svojim nacionalnim interesima. U svakom ratu neka od zaraćenih strana ratuje izvan svojih granica. Da nije tako onda ratova ne bi ni bilo. Engleze, Amerikance… silno brine jesu li percipirani kao agresori u svojim brojnim ratovima”.

Komentirao je i izjavu Gorana Beusa Richembergha koji je ocijenio da je skandalozno da se za osuđenog ratnog zločinca u Saboru održi minuta šutnje.

Skandalozno je da vi u Saboru uopće postojite! I da vas je u Sabor SDP donio!

Beus Richembergh o Praljku: Samoubojstvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac, GLAS protiv minute šutnje

Vesna Pusić: Politika Hrvatske prema BiH dobila je sad epilog u Haagu

Starešina: Vesna Pusić je jedna od onih koji su aktivno pridonijeli ovakvoj presudi u Haagu

Facebook Komentari