Pernar izazvao incident, tražio nastavak sjednice nakon što je Praljak popio otrov, reagirala tri zastupnika, uredovala je i saborska straža

Napetost zbog presude šestorici BiH generala prenijela se i u Hrvatski sabor. Naime, nakon kraće stanke koja je dana nakon što je Slobodan Praljak popio otrov, potpredsjednik Sabora Željko Reiner je zastupnike izvijestio kako će stanka potrajati do 13 sati.

Nakon toga je Ivan Pernar iz Živog zida navodno negodovao što se sjednica ne nastavlja odmah, što se nije svidjelo dijelu zastupnika pa su se s njim krenuli prepirati Branimir Glavaš, Hrastov Hrvoje Zekanović i HDZ-ov Damir Felak.

Zekanović je Pernaru vikao da je glup, da se ide liječiti, a Felak je uzeo nešto čime je gađao Pernara. Nakon toga je saborska straža utrčala u sabornicu i spriječila daljnje eventualne sukobe.

U trenutku kada je Slobodan Praljak rekao da je popio otrov u Haškoj sudnici, određena je stanka u sjednici Sabora. Usred govora Anke Mrak Taritaš, iz klupe se dignuo zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović i kazao što se dogodilo u Haškoj sudnici i tražio da se prekine sjednica.

Nakon kratke razgovora predsjedavajućeg Željka Reinera i Anke Mrak Taritaš određena je stanka. Reiner je potom odredio stanku od 10 minuta do 12 sati.

– Bilo bi logično da Sabor prekine sjednicu. Uskoro će reći više predsjednik Sabora – kazao je Hrvoje Zekanović u hodniku Sabora. Oko podneva je potpredsjenik Sabora Željko Reiner objavio da proglašava stanku do 13 sati. Zekanovića je kazao da zastupnici očekuju od predsjednika Sabora konkretnije informacije o zbivanjima Haagu, tako da su saborski hodnici trenutno pusti dok zastupnicima po sobama gledaju prijenos iz Haaga, javlja Večernji list.

Facebook Komentari