Miljavac: Praljak je poslao poruku kako častan čovjek brani svoje principe i činjenice – Krešić: Počet će novo rastjerivanje Hrvata

Brojne su reakcije na izricanje presude Haškog suda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata. Ondje su Slobodanu Praljku, Jadranku Prliću i Bruni Stojiću i drugima odbijene žalbe i potvrđene prvostupanjske presude. Praljak je potom kazao da presudu odbacuje te je popio otrov i preminuo.

Nas oko 20 generala prati ovo suđenje, pribojavali smo se da će presude ostati, ali nismo mislili da bi se optužnice proširile. To je potpuna nepravda, jer nitko nije uzeo u obzir da su u tih 4-5 mjeseci bile najžešće operacije Armije BiH. Nitko ne spominje mudžahedine koji su činili strašne zločine. Računali smo na pravdu, ali pokazalo se da je Haški sud politički sud, ali ne znam koja je poruka. To neće pomoći Hrvatima u BiH i sigurno će te napetosti samo produbiti. Praljak je moralna, inteligentna osoba, poslao je poruku kako častan čovjek brani svoje principe i činjenice. Mislim da je to strašna poruka za Haški sud, ali i šire, rekao je Pavao Miljavac.

Haški sud je politički sud. Trebalo je toliko godina za presudu. Mislim da će sada sud BiH podizati pojedinačne optužnice. Hrvati nisu ništa radili, nego branili svoja ognjišta. Počet će novo rastjerivanje Hrvata, rekao je Marinko Krešić.

Facebook Komentari