Javio se Krstičević, evo što kaže o smrti Praljka i presudi protiv Hrvatske u Haagu

Izvor: MORH

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je izrečenu presudu u Haagu. ”Ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje”, rekao je ministar Krstičević.

Povodom današnje izrečene presude u Haagu, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević izrazio je iskrenu sućut obitelji generala Slobodana Praljka.

“Isti dan kada se opraštamo s istinskim junakom Domovinskog rata Davorom Jovićem, saznajemo i za tragičnu sudbinu generala HV-a i HVO-a Slobodana Praljka” rekao je ministar Krstičević.

“Slobodan Praljak tragično je okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu”, istaknuo je ministar Krstičević dodavši: “Kao što je rekao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje. Ona ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu.

Hrvatska vojska je oslobodila velik dio Bosne i Hercegovine i pružila pomoć i potporu Bosni i Hercegovini kad je bila suočena s velikosrpskom agresijom. Vojno-redarstvenom operacijom ‘Oluja’ hrvatska vojska je deblokirala Bihać, spasila tisuće života, spriječila zločin veći od Srebrenice i spasila obraz međunarodne zajednice. To je istina, za koju se vrijedi boriti na svim instancama i tome ćemo se kao Vlada posvetiti”, rekao je ministar Krstičević kojega je vijest o tragičnoj sudbini generala Praljka i ostalih zatekla u Vrgorcu, na posljednjem ispraćaju preminulog bojnika Hrvatske vojske Davora Jovića, javlja dnevnik.hr.

Share This Article