Stipe Gabrić Jambo: Neka Beljak sam izađe na izbore i pokaže mišiće, ovo su mandati SDP-a

Pročitao sam negdje da ga ne zanimaju razni tipovi koji izlaze iz HSS-a. Ako su razni tipovi Branko Hrg, župan Darko Koren, Marijana Petir, Nenad Matić, Jambo… onda skidam kapu. Smatram da HSS nikad nije bio lošiji i da će se i dalje srozavati., komentirao je Stipe Gabrić Jambo izjave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka gostujući u Studiju 4.

Prije nekoliko dana Stipe Grabrić Jambo, član Predsjedništva HSS-a te predsjednik Dubrovačko-neretvanskog županijskog odbora i gradskog odbora Metković te stranke na konferenciji za novinare izjavio je da daje ostavke na sve funkcije te kako izlazi iz strankke. Gostujući u Studiju 4 rekao je kako je odluku donio nakon dugog razmišljanja. Ispričao je kako mu se pri nedavnom posjetu Metkoviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji predsjednik stranke nije niti javio. A “kap koja je prelila čašu” bio je zahtjev da se očituje nakon nastupa u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Gospodin Beljak se prije dodvoravao Milanoviću, sada se dodvorava Bernardiću. Stranka se vodi centralistički. Statut se mijenja kao što ga mijenja SDP, s faroanskim ovlastima. Sva sredstva HSS-a su centralizirana, rekao je Jambo. Komentirao je i kupovinu luskuznih automobila kao i prošlotjedno ponašanje Kreše Beljaka u Saboru. Upitan kako komentira Beljakove izjave da mu je važnija kvaliteta, a ne kvantiteta, Jambo odgovara: Pročitao sam negdje da ga ne zanimaju razni tipovi koji izlaze iz HSS-a. Ako su razni tipovi Branko Hrg, župan Darko Koren, Marijana Petir, Nenad Matić, Jambo… onda skidam kapu. Smatram da HSS nikad nije bio lošiji i da će se i dalje srozavati.

Jambo je istaknuo i kako je prvi čestitao Kreši Beljaku kada je potpisao sporazum s SDP-om i kada je HSS osvojio pet saborskih mandata, ali i dodao: To su mandati SDP-a, a ne HSS-a. Ja smatram da je HSS na 2 posto u državi. I mislim da će biti još puno problema.

Jambo se osvrnuo i na komentare kako je jedan od razloga njegova napuštanja HSS-a činjenica da se stranka “približila” Mostu. Želim Beljaku jednu plodonosnu suradnju i dug politički brak s Mostom, ali bez mene. Mene smeta to da bi ja kao i drugi ljudi koji imamo puno političkog i gospodaraskog iskustvao trebali sada mijenjati svoj svjetonazor. Ja nisam od onih koji mijenjaju svjetonazor. Moj se svejronazor zna. HSS je postojao prije Jambe i postojat će nakon Jambe, a ja sam odlučio ići svojim putem. Beljaku želim uspjeh, rekao je Jambo.

Otkrio je i da ostaje zastupnik u gradskom vijeću Metkovića i skupštini Dubrovačko- neretvanskoj županije te da će na sljedećim izborima osnovati Nezavisnu listu.

Facebook Komentari