Miljenić: Vladajuća većina jasno je rekla da ne želi da javnost sazna što se događa u Agrokoru, mi ćemo nastaviti istraživati

Odbor za Ustav odbio je SDP-ov prijedlog da saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom, naime, taj je prijedlog dobio četiri glasa ‘za’, a sedam ih je bilo ‘protiv’.

Nakon što je saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav u petak raspravljao tri sata na prijedlog Kluba zastupnika SDP-a o budućnosti istražnog povjerenstva za Agrokor, danas je glasao o zaključcima.

Na sjednici u petak, podsjetimo, nije bio prisutan HNS-ov Milorad Batinić pa vladajući nisu imali većinu, a sjednica Odbora, koja je više nalikovala na sjednicu povjerenstva za Agrokor, iznjedrila je dva prijedloga zaključka.

U ime predlagatelja SDP-ov Arsen Bauk predložio je da se donese zaključak po kojemu istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom po točki “kvaliteta financijskih izvješća” s obzirom na to da je u ponedjeljak potvrđena pravomoćnost istrage u slučaju Agrokor na toj osnovi, dok bi se po ostalih 10 pitanja i dalje radilo. Na današnjem glasanju taj je prijedlog dobio četiri glasa za, a sedam ih je bilo protiv.

Bauk je predložio kao amandman da se odluku Odbora objavi u Narodnim novinama, no to je odbijeno.

U ime vladajuće većine HDZ-ov Željko Reiner predložio je zaključak da je istražno povjerenstvo prestalo s radom 20. studenoga 2017. godine s pravomoćnošću istrage, a taj je prijedlog prihvaćen sa sedam glasova za i četiri protiv.

Priznali su svoju pogrešku jer su cijeli prošli tjedan tvrdili da im ne treba odluka i da ono s radom prestaje automatizmom, ali su sada svoj pogrešan stav ipak formalizirali, kazao je nakon sjednice Odbora za Ustav sada već bivši predsjednik Povjerenstva za Agrokor SDP-ov Orsat Miljenić.

Oni na kraju donose odluke, a oni su danas rekli da ne žele više ništa, dodao je, a na pitanja novinara što će sada biti sa svedočanstvima s prijašnjih sjednica povjerenstva – kada će se usvojiti, verificirati zapisnike, gdje će oni biti pohranjeni, hoće li biti kakvog zaključka i u kojoj formi, Miljenić je kazao da su to pitanja na koja vladajući tek trebaju odgovoriti.

Vladajuća većina jasno je rekla da ne želi da javnost sazna što se događa u Agrokoru, mi ćemo nastaviti istraživati, ali u formi Povjerenstva to više ne možemo raditi, zaključio je Miljenić, prenosi N1.

Facebook Komentari