Život s Vlastom: Budi mu uvijek prvi izbor, nikada opcija

Piše: Vlasta Janton

Drage djevojke, žene, koliko vas se samo našlo u ovakvoj situaciji, da budete druga. Svjesno ste se našle u toj situaciji. A svjesno i mislile da ćete ga promijeniti i da će zbog vas ostaviti tu prvu, zakonitu ili tu prvu koja mu je već godinama djevojka. Svjesno ste mislile da ćete baš vi imati to nešto zbog čega ćete mu zavrtjeti glavom i on će potom brže bolje ostaviti onu s kojom je već godinama.

Neće, neće nikada. Ako je nije do sada dok je vas upoznao, sigurno neće niti kasnije. Badava vam nadanja, badava vam snovi, badava vam želje. Od takvih treba bježati. Ako se udvarao vama i govorio vam slatke riječi dok je u sretnom braku ili vezi s drugom nemojte misliti da to ne bi radio i vama u slučaju da jednog dana zaista završite zajedno. Jednom lažljivac i varalica, uvijek lažljivac i varalica.

Pravi muškarac će najprije završiti sa svojim brakom, vezom i slobodan krenuti u novi odnos. Bez repova, bez borbe sa samim sobom. Pravi muškarac će imati hrabrosti napraviti potez i iz lošeg braka otići kada je za to vrijeme, otići prije nego što bude zatrovan. Pravi muškarac neće tražiti avanture, obećavati ti neba i doline čim se rastane, a to rastajanje nikako da se dogodi. Uvijek nešto, ili je žena bolesna, ili djeca trebaju završiti školovanje, ili mu trenutno nije zgodno zbog posla.
I uvijek, ali uvijek jedna te ista priča. On i njegova žena, već godinama, ali godinama ne spavaju u istom krevetu, a niti u istoj sobi. Godinama se preziru, godinama se ne vole, godinama se ne dodiruju, godinama se mrze, ali gle čuda, i dalje su zajedno. A tebe kao voli, ti si mu san snova, sve što je oduvijek maštao, želio, ti si točno ono čemu je težio.I sam Bog te poslao u njegov život da mu doneseš radost. Zbog tebe se promijenio, zbog tebe će preokrenuti svoj život i bla bla bla….i tako dalje i tako bliže. Riječi,riječi. Sve ostaje na riječima. A ti mu i dalje slijepo vjeruješ. Svjesna si da te laže, svjesna si da te mulja, ali ne možeš mu se oduprijeti. A kako i bi. Nisi mu prva u tim njegovim igricama, kada ga prokuže, žene daju petama vjetra. I on pronalazi novu igračku. Tebe.

Nikada se nemoj zadovoljiti mrvicama, ili mu budi prvi izbor ili biraj da takvom nije mjesto u tvom životu. Ako s tobom ne može izaći u javnosti, ako se s tobom ne smije držati za ruku, ako s tobom ne smije razmijeniti poljubac na javnom mjestu, taj s tobom ništa ozbiljno niti ne misli. Niti je ikada mislio. Poštuj se, znaj da možeš pored sebe imati muškarca koji će znati cijeniti što posjeduješ, znati cijeniti što mu sve možeš dati, a sve to će ti sam dvostruko vratiti. Bez muljanja, laži, bez razno raznih igrica i spletki.

Sve znaš i sama, samo si ne želiš priznati. Misliš kako ćeš ga ipak pridobiti, kako će ipak pokleknuti, otići s tobom.Neće. Nije ni prije, neće niti sada. Zgodnije mu je živjeti u laži, u lažnoj zajednici, tako je udobnije, sigurnije, ne mora se za ništa potruditi, može se samo igrati. Dok mu igre ne prisjednu, i ne ostane sam. Ali ti ćeš već onda biti daleko, točno tamo gdje pripadaš, točno tamo gdje zaslužuješ, točno u zagrljaju onog koji ti neće izmamiti suze na oko, već osmijeh na lice. Biraj njega. Jer to zaslužuješ. Biti prva, biti prvi izbor. Nikako opcija.

Facebook Komentari