Požar progutao tvornicu u Otočcu: Plamen dosezao 200 metara u visinu, gusti dim nadvio se nad gradom

U nekadašnjem pogonu tvornice Cosmochemia u Otočcu noćas je izbio požar.

Vatra je gutala glavnu zgradu, a zbog brze reakcije vatrogasaca nakon dojave spriječeno je širenje požara, javlja portal Glas Gacke.

Od jutros je situacija pod kontrolom, vatrogasci su na požarištu, a dim nije kancerogen.

Gašenje požara jako su otežavale velike količine parafina i DVD Otočac je, videći razmjere vatre, morao pozvati u pomoć još nekoliko vatrogasnih ekipa iz susjedstva.

“Vatrogasci su napravili sve što je u njihovoj moći, no radi se o specifičnom postrojenju i industriji – parafin kao derivat je iznimno opasan u smislu gorenja jer se uslijed taljenja širi prostorom i u takvim okolnostima je nemoguće ikakvim intervencijama usporiti gorenje”, kazao je zapovjednik VZ LSŽ Hrvoje Ostović te pozvao stanovnike Otočca da ostanu u svojim domovima.

Plamen vatre dosezao je na nekim mjestima i do 200 metara u visinu, a nakon njezina gašenja dio Otočca prekriven je gustim dimom. Požar je gasilo 40 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila.

U nekadašnjem pogonu Cosmochemie, tvornice koja je u Jugoslaviji bila poznata po proizvodnji svijeća, šampona, krema za cipele, sredstava za čišćenje kuće, razrjeđivača i niz sličnih proizvoda itd., poslovala je PC grupa nastala prije 7 godina spajanjem tvrtke Plenus iz Otočca i tvrtke Cupido iz Opatije. I Plenus i Cupido su bile tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom u izradi lampiona i svijeća.

Facebook Komentari