Pročitajte kako horoskop utječe na to jeste li dnevni tip ili noćna ptica

Jeste li budni cijelu noć ili se radije rano ujutro budite nakon dobre noći spavanja? Biti rana ptica ili sovica nije samo stvar spavanja, već i vremena u danu kad imate najviše energije…

Prema astrologiji neki horoskopski znakovi više vole noć jer im mir i tišina pomažu u koncentriranom radu, a neki znakovi će se dići prije izlaska sunca kako bi se pobrinuli da rano započnu sa svim dnevnim obvezama.

Ovan

Ako bi morali birati, Ovnovi bi se uvijek radije rano ujutro probudili, nego probdjeli noć. Oni imaju pun raspored, mjesta na kojima moraju biti, ljude koje moraju vidjeti i svakakve obveze koje moraju obaviti, pa im je uvijek draže dan ranije započeti kako bi sve stigli na vrijeme obaviti. Na drugu stranu, nije neobično da provedu noć vani s prijateljima, ali to ne znači da će ostati do ranog jutra, niti da će tijekom tjedna, ako se moraju ujutro dizati, provoditi večeri van kuće. Ovnovima je jako bitno na poslu biti odmorni i puni energije kako bi s lakoćom pratili svoj unaprijed zadan raspored, stoga neprospavana noć ne dolazi u obzir.

Bik

Bik je utjelovljenje fraze ‘samo polako’. I to se odnosi na njegov cjelokupni životni stav. Bilo da se radilo o poslovnim zadacima ili kućanskim obvezama, Bik će im se prvo mentalno posvetiti i pustit će da mu mozak radi koliko god treba, pa makar i cijeli dan. Ali onda kad je došao do zaključka se s lakoćom baca na posao. Često ispada da se Bik odluči nešto raditi u večernjim satima, što ga čini pravom malom sovom. U mirnu i tišini, okružen zvucima noći, Bik će odraditi svaki zadatak na najbolji mogući način, jer ipak je imao cijeli dan za smisliti strategiju. I da, Bik voli ljenčariti, ali to ne znači da nikad ništa ne obavi – to samo znači da bi radije ostali budni dugo u noć, nego ustali se u rane jutarnje sate.

Blizanac

Od trenutka kad se ustanu iz kreveta, Blizanci su puni energije i spremni na dnevne obveze. Kroz dan ih vodi entuzijazam i vesele se svakoj dogovorenoj kavi, izlasku ili odlasku u teretanu prije večernjeg odmora. Jedina stvar koja Blizancima može pokvariti raspoloženje je buđenje u podne. Već su izgubili pola dana i cijeli svoj raspored moraju pomicati, što im je izrazito mrska aktivnost. Kao prava jutarnja ptica, obožavate tu ranu pozitivnu vibru, tkao da već od 7 ujutro pjevušite i veselite se novom danu. Svaki dan se bude s osmjehom na licu, i velikom šalicom kave, čak i onda kad nemaju velike planove. Blizanci vole osjećaj na kraju danu da su maksimalno iskoristili sve što im se nudi i da je i taj dan imao svoja uzbuđenja.

Rak

Rakovima se mijenja raspoloženje kako dan prolazi. Ujutro su prepuni energije i veselja, a kako dan odmiče ta energija pada, a s njom i volja za radom i druženjem. Njihovo raspoloženje dosta ovisi i o vremenu, naravno sunce ih oraspoložuje, dok kiša na njih ima depresivni učinak. Ranojutarnje buđenje je najbolja stvar za vas jer se onda cijeli dan osjećate zadovoljno i poletno. Ništa nije preteško. Čim padne noć – spremni ste ušuškati se na kauču i pogledati dobar film ili čitati knjigu.

Lav

Lavice su radišne žene koje nakon dugog dana na poslu se najradije ispušu vani u baru ili noćnom klubu s prijateljima. To znači da ranojutarnje buđenje ne dolazi u obzir. Tijekom dana Lavice su ugledni članovi društva koji se ne mogu za ručak opustiti i popiti koje piće, ali nakon večernjeg izlazaka, nema ljepšeg od spavanja do podneva.

Djevica

Djevice imaju pun dnevni raspored, koji kreće u rano jutro s desetak alarma koji će osigurati rano buđenje i energični početak dana. One vole maksimalno iskoristiti svaki dan pa će si raditi rasporede u koje će ugurati što je više moguće zadataka i obveza, jer nema šanse da će Djevica nešto što može obaviti danas – ostaviti za sutra. Također, pripadnici ovog znaka su jako metodični i promišljeni i to je jedan od razloga zašto vole ići ranije na spavanje – svjesni su da ih čeka puno obveza i ne žele kasno započeti svoj dan, tako da će već u ranim večernjim satima Djevice ležati u krevetu pregledavajući svoj raspored za sutra.

Vaga

Vage su ranojutarnje ptičice, najdraže im je ujutro skočiti iz kreveta i uloviti novi dan za rep. Volite započeti dan što je prije moguće, ali također vam se sviđa da je svaki dan – novi dan, s novim prilikama i izazovima koje spremno očekujete. Vjerujete da je prošlost – prošlost, tako da svako jutro kad se probudite, to je vaš način da otpustite sve negativnosti od jučerašnjeg dana i s pozitivnim duhom krenete u novi dan. Prilično duboko, ha? Naravno da svaki dan neće biti fantastičan, ali jutarnje buđenje za vas označava novi početak, misteriozan i pun novih mogućnosti.

Škorpion

Pripadnici ovog jakog znaka vole nova iskustva, i noć je za njih potpuno drugačiji svijet od onog dnevnog. Cijeli vaš radni tjedan mogao bi biti dosadan i predvidljiv, ali vi živite vikendom kada se možete opustiti i zabaviti s prijateljima. Posebno vole slobodno vrijeme provoditi izlazeće navečer van s velikim društvom, tražeći puno poslije ponoći otvoreni restoran za pojesti nešto na brzaka. Razlog zašto Škorpioni vole noć je uzbuđenje i ideja da možete upoznati nove ljude i istražiti nova mjesta. Dok god su u društvu s nekim iz njihovom unutarnjeg kruga ljudi, mogu otići s bilo kim bilo gdje.

Strijelac

Strijelci vole dobar provod, a ima li išta bolje od noćnog provoda koji završava jutarnjom kavom u kvartovskom kafiću? Postoji neka tajna moć u ideji da nakon dugog radnog dana ih čeka izlazak ili sudar s nekim – samo razmišljanje o tome im diže energiju cijeli dan. Također vole i zajedničke pripreme za posebne izlaske koje će obavezno provesti uz čašu dobrog vina i glasnom glazbom. Za Strijelaca se može reći bez trunka sumnje da je prava noćna ptica. Kad bi mogli birati, cijeli dan bi prespavali, a sve obveze obavili u kasno popodne i odmah potom nastavili sa “zabavnim” dijelom dana.

Jarac

Jarci su ranoranioci – oni su odgovorni, pouzdani i sistematizirani i stoga si ne mogu dopustiti da ujutro ne započnu dan s prvim zrakama sunca. Oni ne vide ništa primamljivo u cjelonoćnom izlasku koji će za posljedicu imati spavanje cijeli idući dan – ipak su oni odrasli i treba se tako i ponašati. Raspored, odgovornost i ozbiljnost jarci povezuju s odrastanjem ,a s time ruku pod ruku ide i ranojutarnje dizanje, jer iako nije zabavno ni lako, to je dio sazrijevanja i oni to moraju proći i prihvatiti, piše Your Tango.

Vodenjak

Vodenjacima je noć vrijeme kad se mogu opustiti i raditi ono što žele, a ne ono što moraju. Obožavaju živjeti kao sova jer to znači da će imati dovoljno vremena za sebe. Kad žele maksimalno iskoristiti noć, onda se bave ozbiljnim stvarima. To obično znači provođenje vremena s bliskim prijateljima ili braćom i sestrama i razgovarati o bitnim stvarima u životu. Nakon takvih noći osjećaju se ispunjeno i zadovoljno i idući dan, koliko god bio “pospan i umoran” je ipak veseli jer se osjećaju ispunjeno.

Ribe

Ima nešto vezano za noć zbog čega su Ribe male sovice do kraja života. To je vrijeme za njih kad se mogu opustiti, posvetiti sebi i baviti se svojim hobijima. Noć predstavlja ozbiljno vrijeme za introspekciju i nadoknađivanje svega što se u zadnje vrijeme propustilo – vijesti, omiljene serije, društvene mreže. Najvažniji razlog zbog kojeg Ribe vole noć je taj što ih nitko ne zove, ne piše im poruke, ne traži i ne gnjavi. Oni obožavaju tišinu noći jer ih smiruje i dopušta da se bave sobom, piše 24 sata.

Share This Article