Dokaz da hibridni rat postoji: Ranko Ostojić se pravi Englez, Plenković kaže, samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Nakon jučerašnje informacije objavljene na N1 televiziji, portalu te televizije, (a kojega je prenijela i Hrvatska danas), pod naslovom ‘SOA upozorava: U Agrokoru elementi visokog rizika!’, danas se oglasio Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na 29. sjednici održanoj 23. studenoga 2017. raspravio je točku dnevnog reda – STANJE U AGROKORU I EVENTUALNA UGROŽENOST NACIONALNE SIGURNOSTI U REPUBLICI HRVATSKOJ, temeljem dostavljenog izvješća Sigurnosno-obavještajne agencije.

U članku objavljenom na portalu N1 info, 23. studenoga 2017., pod naslovom: “SOA upozorava: U Agrokoru elementi visokog rizika!“ objavljeno je niz netočnih podataka, kao i tvrdnja da sigurnosno-obavještajne agencije nisu pronašle elemente da se u Republici Hrvatskoj vodi medijski hibridni rat.

Na predmetnoj sjednici Odbora nije bilo govora na temelju kojih bi se mogao izvesti takav zaključak.’, piše u Ostojićevu priopćenju.

Na Ostojićevo ‘priopćenje’, međutim, N1 je reagirao dodatnim pojašnjenjem, odn. pozivom predsjedniku Odbora da pozorno pročita informacije koje su objavili.

U njihovom se tekstu, tvrde s N1, naime, niti jednom riječju ne navodi da je na ‘predmetnoj sjednici Odbora’ bilo riječi o ‘medijskom hibridnom ratu’, već u tekstu, ponavljaju, stoji:

”Na koncu, sigurnosne agencije istraživale su navode kako kriza u koncernu Agrokor, zbog svojeg značenja, Hrvatsku već ugrožava kao zemlju u kojoj se vodi medijski hibridni rat. U svojem istraživanju, u posebno pripremljenom izvještaju označenom tajnim, sigurnosno obavještajne službe nisu pronašle elemente za tvrdnju da se u Hrvatskoj vodi medijski hibridni rat.”.

Ranko Ostojić je, čini se, reagirao na tekst portala Hrvatske televizije, tvrde na N1.

U tekstu HRT-a se navodi kako je izjava Ranka Ostojića, predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u “nekim medijima izazvala razne inerpretacije – do toga da se u izvješću SOA-e spominje i hibridno ratovanje”.

N1, jasno je, kažu iz njihovog teksta, nije taj medij.

Nadalje, Ranko Ostojić u svom priopćenju ničim ne potkrepljuje da smo iznijeli ‘niz netočnih podataka’. Njihov tekst, rezimiraju na N1, odnosi se na cjelokupne izvještaje sigurnosnih službi o Agrokoru.

Evo što SOA kaže o elementima sigurnosnog rizika u slučaju Agrokor

Ostojićevo priopćenje, inače, stiže nakon premijerove izjave iz Bruxsellesa u kojoj, među ostalim, kaže:

‘Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju’.

Plenković: Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Facebook Komentari