Dodik: General Mladić je istinski heroj i patriota, iz udžbenika treba izbaciti sve o nepravednom Haaškom tribunalu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da prvostupanjska presuda Haaškog suda generalu Ratku Mladiću, u uvjetima nejednakog tretmana i selektivne pravde ovog tribunala, ne predstavlja iznenađenje jer je general bio unaprijed osuđen.

– Za srpski narod general Mladić je istinski heroj i patriota koji je organizirao i vodio Vojsku Republike Srpske i spriječio genocid nad srpskim narodom u BiH i Hrvatskoj – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da presuda generalu Mladiću nije presuda srpskom narodu, već sramni šamar srpskim žrtvama i njihovim obiteljima, te da u Republici Srpskoj nitko ne vjeruje da je general kriv.

– Ovo nije presuda ni Republici Srpskoj, ni srpskom narodu, ni srpskoj vojsci. Ovo je pokušaj udara na slobodu čitavog jednog naroda – naglasio je Dodik.

On je istaknuo da je odnos Haškog suda prema Srbima nepravedan, da je struka u Haagu potpuno poražena i da je Haag onemogućio pomirbu u BiH.

– Iz udžbenika treba izbaciti sve o nepravednom Haaškom tribunalu – rekao je Dodik, dodavši da je današnjom presudom i dosadašnjim odnosom Haaškog tribunala prema Srbima zadan udarac, prije svega, Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da će povijest jednog dana potvrditi da je Haaški tribunal osnovan isključivo da sudi Srbima i s namjerom da ih sotonizira.

– Moramo se okupiti oko naših vrijednosti, oko naše Republike Srpske, a general ostaje legenda srpskog naroda. Trebamo se okupiti i oko njegove obitelji, da im pomognemo u ovim trenucima i da zajedno prebrodimo ovo teško vrijeme – naglasio je Dodik.

Haaški tribunal izrekao je danas prvostupanjsku presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, osudivši ga na kaznu doživotnog zatvora, prenosi RTRS.

UŽIVO Doživotna krvniku Mladiću: Genocid u Srebrenici, Markale, Keraterm……Udruženi zločinački poduhvat ali ne genocid nad Hrvatima

Facebook Komentari