Plenković i HDZ-ov župan optužen za obiteljsko nasilje za istim stolom

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je održana u Slavonskom Brodu uz premijera Plenkovića i pola Vlade, sudjelovalo je i pet slavonskih župana, a među njima i požeško-slavonski Alojz Tomašević iz HDZ-a, optužen za obiteljsko nasilje.

Alojz Tomašević, HDZ-ov župan optužen za obiteljsko nasilje nad suprugom, sudjelovao je u utorak na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojim predsjedava premijer Andrej Plenković.

Protiv Alojza Tomaševića je početkom listopada podnesena kaznena prijava, a za dugogodišnje obiteljsko nasilje prijavila ga je supruga Mara. Ona je tvrdila da je u dva navrata o nasilnom suprugu pisala i premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću upozoravajući ga da osoba poput njezinog supruga ne može biti župan. Plenković je rekao da se potkrala pogreška i da te informacije nisu došle do njega, a župana je pozvao da sam podnese ostavku, s obzirom da ga se ne može smijeniti.

Alojz Tomašević je pak odlučio da ostavku podnositi neće te da namjerava mandat odraditi do kraja jer se ne smatra krivim za obiteljsko nasilje, piše dnevnik.hr.

Na pitanje novinarke N1 što je s najavljenom smjenom župana Tomaševića zbog optužbi za obiteljsko nasilje, premijer je odgovorio: “To je interna stvar HDZ-a”.

Facebook Komentari