Živi zid zahtijeva ostavku župana Darka Korena zbog skandala s Piškornicom

Danas je održana konferencija za medije u Koprivnici na kojoj su saborski zastupnici Živog zida progovorili s koprivničko-križevačkim vijećnikom Živog zida dr.med. Dejanom Kutičićem o odlagalištu smetlišta Piškornica te o dvjema tvrtkama kćerima.

Prije svega, predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić održao je uvodnu riječ gdje je objasnio situaciju koja se događa iz dana u dan u Hrvatskoj, a sankcija nema nikakvih

– Nalazimo se ispred zgrade gdje se održava skupština trgovačkog društva gdje će se između ostaloga odlučivati o ostavci direktora Jozinovića, trostrukog direktora. Svjedočimo danas jednom nefunkcioniranju sustava. Na žalost, Hrvatska se i u 21.stoljeću bori s problemima kao što su vodoopskrba, odvodnja, odlaganje otpada. Dakle, to su temeljni infrastrukturalni problemi.

– Naime, Živi zid može se pohvaliti radom županijskog vijećnika dr.med. Dejana Kutičića. On je još 7.studenog upitao župana što se to događa s Piškornicom, tražio je odgovor. Međutim, nije ga dobio, čak su ga i ismijali. Danas ne samo da se ispostavilo da je naš vijećnik bio u pravu, nego imamo i dodatne informacije. Svjedočimo situaciji kako se novac izvlači iz javnog poduzeća.

Na kraju konferencije, naš vijećnik također je imao puno toga za reći o ovoj situaciji – Župan Koren tjedan dana znao je za ovu situaciju, no nije htio reagirati. Ukoliko on zaista prije 7. studenog nije znao, onda dolazi u pitanje njegova sposobnost. Dakle, tu se radi o situaciji gdje je tvrtka Piškornica osnovala još dvije tvrtke „kćeri“ kako bi izvlačila novac. Na taj način, on je izbjegao nadzorni odbor – zaključio je Kutičić te je najavio opširnu dokumentaciju ovog slučaja.

Također, imamo dokumentaciju da je u tvrtku Piškornica prošle godine došlo 53.000 tona otpada iz Rijeke, čime je povrijeđeno načele blizine, o kojem govori Zakon.

Živi zid očekuje smjenu direktora i to bez otpremnice, što naravno podrazumijeva da vrati sav novac koji si je isplatio. Također, traži ostavku župana Darka Korena, jer smatra ako ima imalo morala da bi to bila najprikladnija odluka, piše Živi zid.

Bahati direktor komunalca koji si je isplatio milijun kuna odlazi, inače je kum jednom županu

U Saboru oko milijuna koji je sam sebi dodijelio šef odlagališta otpada Piškornice

Facebook Komentari