Marić komentirao odustajanje od EMA-e i Kujundžićevu izjavu

Nakon što je sudjelovao na poslovnom skupu Hrvatskih izvoznika pod nazivom “Ekonomske politike Republike Hrvatske i očekivanja za 2018.” ministar financija Zdravko Marić komentirao je povlačenje hrvatske kandidature za novo sjedište EMA-e te izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića da nitko nije dovoljno bogat da liječi sve.

Novo sjedište Europske agencije za lijekove (EMA) u Zagrebu sigurno neće biti, naime, Hrvatska je tik pred finiš povukla svoju kandidaturu na račun koje je već ranije zaradila niz kritika, a odustajanje je obrazloženo, kako tvrde u hrvatskom MInistarstvu vanjskih i europskih polsova, “sugestivnim ocjenama same Europske agencije za lijekove”.

S obzirom na to da su se mnoge zemlje borile za to da sjedište EMA-e nakon Brexita završi u nekom od njihovih gradova jer to donosi konkretnu gospodarsku korist, a onda i financijska sredstva, novinare je zanimao komentar ministra financija.

Koristi mogu biti dalekosežne, nisam osobno detaljno upoznat s kandidaturom da bih mogao govoriti. Konkurencija je vrlo oštra i mislim da ne trebamo odustati od ove i drugih kandidatura, i treba raditi na tome da se agencije dovede u Zagreb, kratko je kazao Marić.

Komentirajući pak riječi ministra zdravstva Milan Kujundžić da nitko nije dovoljno bogat da izliječi sve bolesne, Marić je kazao da je to teška tema i da tu liječnici i struka prije svega trebaju davati svoje mišljenje u okviru financijskih mogućnosti koje imamo, a na nama je da stvaramo u financijama i gospodarstvu okvir kako bi se to moglo iskoristiti te da je sigurno da o potrebama i o tome kako iskoristiti sredstva treba svoje reći struka, prenosi N1.

Kujundžić: Nije mi neugodno, zato što to nisam rekao kako su pojedinci interpretirali; Kritizirao Borzan jer prima plaću a ne radi ništa

Facebook Komentari