Kujundžić: Nije mi neugodno, zato što to nisam rekao kako su pojedinci interpretirali; Kritizirao Borzan jer prima plaću a ne radi ništa

Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, sudjelovao je u KB Dubravi u otvaranju novouređene prostorije Odjela za intenzivnu medicinu Klinike za anesteziologiju i stavljanju u rad aparata za digitalnu mamografiju na Kliničkom zavodu za radiologiju. Tom je prilikom odgovarao na pitanja novinara.

Upitan što je mislio pod izjavom, koju je rekao u nedjeljnoj Točki na tjedan N1, da nitko nije dovoljno bogat da izliječi svu bolesnu djecu, ministar je rekao da mu je izjava izvađena iz konteksta.

“Ja mislim da kad se riječi izvade iz konteksta, dobiju drugačije značenje. Nažalost medicina i novi lijekovi toliko puno košta da nitko na svijetu ne može to sve pratiti isti dan, i puno bogatiji od nas i zapravo je smisao u onome koliko imamo napraviti maksimum. Moramo misliti na sve bolesnike i to je problem svih zemalja u svijetu i sve zemlje u svijetu muku muče s tim”, rekao je Kujundžić.

“Nije mi neugodno, zato što to nisam rekao kako su pojedinci interpretirali”, dodao je.

Komentirao je i odustajanje od kandidature za sjedište Europske agencije za lijekove.

“Mi smo još u subotu odlučili povući kandidaturu s Irskom i Maltom iz sljedećeg razloga: Grad Zagreb, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva napravili su maksimalno korektnu aplikaciju za EMA-u, a kad je bilo ocjena valjanosti kandidature, bodovanja su dali djelatnicima EMA-e. Kad su počeli politički pritisci, vidjeli smo da je Hrvatska u neravnopravnom položaju i da ocjene koje se uzimaju u obzir nisu principijelne”, rekao je Kujundžić, kazavši da se od ministarstva i Grada Zagreba može doznati koliko je novca uloženo u kandidaturu.

“Mi s ovim šaljemo poruku zajedno s drugim zemljama, koje su se osjetile neravnopravnima, ali svjesni smo da je EMA izrazito zanimljiva u financijskom smislu, pa je zato i toliko interesantna”, rekao je Kujundžić.

Upitan za odgovor na kritike SDP-ove europarlamentarke Biljane Borzan, koja je odustajanje ocijenila žalosnim i sramotnim, Kujundžić joj je uzvratio.

“Riječ sramotan dosta često dolazi od SDP-ovih redova. Sramotno je dobivati plaću, a ne zaslužiti je. Nikakvu pomoć Vlada nije dobila od gospođe Borzan, koja plaću prima iz hrvatskih redova, a svaki dan je u Bruxellesu”, rekao je Kujundžić, prenosi N1.

Kujundžić: Nitko na svijetu nije dovoljno bogat da liječi svu djecu

Borzan: Sramotno i žalosno povlačenje kandidature

Share This Article