Bačić potvrdio: Istražno povjerenstvo za Agrokor je upokojeno

Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor, čija se nova sjednica trebala održati u srijedu, prekida s radom. Potvrdio je to za Jutarnji u ponedjeljak predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, dodajući kako o tome ne treba donositi posebnu odluku, jer je tako prema zakonu.

– Članovi Povjerenstva mogu se sastati u srijedu i konstatirati da su nastupile okolnosti iz članka 4. Zakona o istražnim povjerenstvima. Naime, prema tom Zakonu Istražno povjerenstvo prestaje s radom ako rješenje o istrazi postane pravomoćno, a to se dogodilo. Rad Povjerenstva više nije moguć. To ne znači da se Povjerenstvo sasvim ukida jer ne znamo što će biti dalje. Ako se, primjerice, postupak obustavi, Povjerenstvo može nastaviti s radom – kazao je Bačić.

Naime, istraga protiv Ivice Todorića i ostalih u aferi Agrokor postala je u ponedjeljak pravomoćna jer je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Mirko Klinžić odbio žalbe osumnjičenih kao neosnovane. Pravomoćnim rješenjem o istrazi službeno je počeo kazneni postupak protiv osumnjičenika u aferi Agrokor.

Vladajući HDZ od početka je inzistirao na tome da Istražno povjerenstvo treba prestati s radom kad rješenje postane pravomoćno. No, oporba, koja HDZ optužuje da je otpočetka opstruirala rad Povjerenstva, smatra kako bi to tijelo trebalo nastaviti s radom, piše Jutarnji.

Facebook Komentari