Šimić o kandidaturi za šefa HNS-a: Ne bih kretao u ovo da ne smatram da ću pobijediti

Ad

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić i službeno je istaknuo svoju kandidaturu za preuzimanjem Hrvatskog nogometnog saveza. U razgovoru za HRT objasnio je razloge svoje odluke.

Dolaze izbori, smatram da svojim iskustvom mogu doprinijeti razvoju hrvatskog nogometa. Osim nogometne karijere na najvišim razinama, osnovao sam udrugu Hrvatski nogometni sindikat – jedinu takvu sportsku udrugu gdje se brinemo o interesima i pravima nogometaša koja direktno sudjeluje u razvoju nogometa. Puno smo dobroga napravili, preko 260 sporova za nogometaše smo osigurali, punopravni članovi smo FIFPro organizacije, omogućili smo igračima besplatno studiranje u Danskoj, organizirali smo pet nogometnih Oscara za promoviranje HNL-a, rekao je Dario Šimić.

Podrška osam županijskih saveza potrebna su mu za kandidaturu.

Ne bih kretao u ovu priču da ne smatram da ću prikupiti dovoljan broj potpisa i da ću pobijediti u ovoj igri. Mislim da nije dobro da žurimo sa svime time, moramo pustiti kandidate da se predstave, svoje programe i ljude. Hrvatski nogomet je izgubio povjerenje ljudi između teških optužnica, tako da se i poništavaju one dobre stvari koje se naprave, zaključio je.

Facebook Komentari