Srbijanski političar reagirao na izjavu Predsjednice RH, tako što je kao hidroinžinjer ponudio izračunavanje protoka Dunava

Komentirajući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da će “puno vode proteći Dunavom prije nego što će Hrvatska i Srbija moći reći da su prijateljske zemlje”, lider srpske Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da politike koje naglašavaju različitosti pripadaju prošlosti.

“Pa svakoga dana prolazi mnogo vode Dunavom i ne znam kojim mjernim jedinicama ona mjeri taj protok vode. Ja sam, inače, hidroinženjer tako da bih joj mogao pomoći da se rastereti opterećenja te vrste. Ali, ako imate političare koji odlučuju o sudbinama država i građana i koji imaju takav stav i takvu predrasudu, u startu ste osuđeni na negativno rješenje”, izjavio je Šutanovac koji je u Sarajevu prisustvovao regionalnom Summitu lidera socijaldemokratskih stranaka.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Vukovaru da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će “puno vode proteći Dunavom dok dvije države postanu prijateljske”, prenosi N1.

Pokraj Šutanovca u vrijeme davanja izjave kao predstavnik SDP-a iz Hrvatske stajao Zlatko Komadina, nema medijskih izvještaja o njegovim komentarima. Komadina je ranije objašnjavao kako Rijeka ima socijaldemokratsku tradiciju od 1945.

Facebook Komentari