Automobilom se zaletjela u pješake, poginulo dijete, drugo ozlijeđeno

FOTO: Čitatelj dnevnik.hr

U Samoboru se dogodila teška prometna nesreća.

U Samoboru, na Trgu kralja Tomislava, dogodila se prometna nesreća u kojoj je osobni automobil naletio na pješake.

Među njima se nalazilo i dijete, koje je od zadobivenih ozljeda preminulo u bolnici, javlja N1.

Dnevnik.hr javlja da je automobilom upravljala vozačica, koja je naletjela na roditelja i dvoje djece. Drugo dijete je ozlijeđeno.

Očevici kažu da se udarac čuo preko cijelog trga kao i krici majke koja se nadvila nad dječakom, piše 24sata.

– Čula sam jauk i krik majke: “Matej, Matej, Matej!” i istrčala iz lokala. Pretrnula sam jer se i moj unuk zove Matej. Tu za jednim stolom sjedilo je jedno društvo i među njima je bilo četiri-pet liječnika pedijatara koji su bili u Taboru na duhovnoj obnovi. Istrčali su i jedna liječnica je rekla: “Nije dobro, nije dobro!” Dječak je ležao majci na rukama. Strašno, bilo je puno krvi. Mislim da je imao tri godine, a drugom dječaku nije bilo ništa, ali se sav tresao, bio je u šoku kao i majka”, pričala Jutarnjem u šoku Đurđica Jandrić, koja radi u samoborskoj kavani Livadi nedaleko od mjesta nesreće. Istrčala je iz lokala i zaustavljala vozila da ne nalete na dječačića koji je još bio živ i ležao je na kolniku. Hitna pomoć i policija došli su, prema njezinoj procjeni, za oko pet minuta, a nesreća se, kaže, dogodila u 18.15 sati, dok je policija izvijestila da je bila oko 18 sati, a dojava samoborskoj policijskoj postaji došla je u 18.03. I Đurđica Jandrić, kao i drugi ugostitelji u obližnjim lokalima, bili su u šoku. Što je još gore, ona i poznaje vozačicu koja je naletjela na majku s djecom.

– Đurđa, ja sam to napravila, ništa nisam vidjela – rekla je čim je ušla u pratnji policajke u lokal. Pozlilo joj je, povraćala je, a u pratnji policajke otišla je u toalet u Livadiću kako bi se oprala. Htjeli su joj skuhati čaj, ali policija to nije dopustila. Vozačicu su u 21.22 posjeli u policijsku službenu Škodu i odvezli je u Policijsku postaju Samobor. U međuvremenu na mjesto nesreće došli su i suprug vozačice u pratnji još jednog člana obitelji i raspitivali se o daljnjem tijeku postupka, piše Jutarnji.

Facebook Komentari