Selfie dvije missice dobro da nije završio ratom, a bila je poruka mira

Zajednička fotografija dvije misice koje su se borile za titulu Miss Universe izazvala je pravu buru reakcija na društvenim mrežama.

Miss Iraka Sarah Eedan na Instagramu je objavila selfie s miss Izraela Adar Gandelsman ne sluteći kakve će reakcije ta fotografija izazvati.

Sarah Eedan na svom je Facebooku poručila kako je iznimno počašćena što je prva Iračanka koja poslije 45 godina predstavlja Irak na tom međunarodnom natjecanju koje se ove godine održalo u Las Vegasu.

Izrael i Irak nemaju razvijene diplomatske odnose, pa su na društvenim mrežama reagirali mnogi Arapi koji Izrael optužuju za okupaciju i brutalnost.

Profesor Asaad Abukhalil koji živi u SAD tako je na svom Twitteru napisao kako “kraljica ljepote Iraka sretno pozira s kraljicom ljepote okupacije i brutalnosti”, prenosi BBC News.

S druge strane, jedan je irački aktivist na Twitteru poruči kako fotografija muslimanke s Izraelkom „nije odraz prihvaćanja izraelske agresivne politike“.

Miss Iraka ubrzo je odgovorila na kritike ističući kako zajednička fotografija nije dokaz podrške Izraelu, već je cilj bio prenijeti poruku nade u mir u svijetu.

„Ispričavam se svim Palestincima koje je fotografija uvrijedila jer to nije bio njezin cilj. Željele smo poslati poruku s ciljem mira i nade“, poručila je iračka misica.

Glasnogovornik izraelskog premijera Ofir Gendelman pohvalio je fotografiju nazvavši je „porukom nade za regiju“, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari