Šeks će ipak pred Istražno povjerenstvo za Agrokor

Cjelodnevna sjednica saborskog povjerenstva za Agrokor sinoć je završila raspravom o sljedećim svjedocima koje treba pozvati. Vladajuća većina odbila je pozvati Tomislava Karamarka i Milana Kujundžića, za koje je bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski ustvrdio da su ga zajedno s Ivicom Todorićem nagovarali da se politički angažira.

Nije prihvaćen prijedlog ni da se pozove potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, izvanredni upravitelj Agrokora Ante Ramljak, ali će zato kao bivšeg državnog odvjetnika i potpredsjednika Vlade za unutarnju politiku povjerenstvo pozvati na svjedočenje Vladimira Šeksa.

Riječ je o svojevrsnom preokretu jer je vladajuća većina prije dva tjedna odbila pozivanje Šeksa.

Uz svjedoke koji su do sada pozivani ali nisu došli, pred povjerenstvom će se, na prijedlog Stjepana Čuraja (HNS), naći svi državni odvjetnici do 2000. godine: Željko Olujić, Vladimir Šeks, Stjepan Herceg, Marijan Hranjski i Berislav Živković.

Prihvaćen je i prijedlog Milijana Brkića (HDZ) da se pozove bivši premijer Nikica Valentić, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Mladen Vedriš, ministar gospodarstva Goranko Fižulić te svi ministri poljoprivrede od 1990. godine naovamo, s obzirom na saznanja, kazao je, da su predlagali i potpisivali državna jamstva, piše HRT.

Facebook Komentari