Ruže na grobovima branitelja pokopanih na Memorijalnome groblju u Vukovaru

Vukovar i cijela Hrvatska prisjećaju se najtužnijeg dana i strahota velikosrpske agresije. 18. studenog 1991., nakon tromjesečne opsade slomljena je obrana grada.

U Vukovar su ušli pripadnici srpskih paravojnih postrojbi i bivše Jugoslavenske vojske te počinili brojne zločine nad hrvatskim braniteljima i civilima koje su zatekli u razorenom gradu.

Uoči sutrašnjeg dana obilježavanje tužne godišnjice počelo je već jutros. U organizaciji Udruge “Vukovarske majke” i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položene su ruže na grobove poginulih i ubijenih branitelja pokopanih na Memorijalnome groblju žrtava z Domovinskog rata.

Predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir podsjetila je kako, nažalost, potraga za nestalima i dalje ide jako sporo. “Smatramo kako se odgovor na pitanje o sudbini nestalih nalazi u Beogradu i tamošnjima arhivima”, rekla je.

Prema podacima Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek se traga za 480 nestalih i posmrtnim ostacima poginulih na području Vukovarsko-srijemske županije, od kojih je 308 osoba nestalo u samome gradu Vukovaru i prilikom pokušaja proboja nakon sloma vukovarske obrane, javlja HRT.

Share This Article